Olèrdola aprova la convocatòria d’ajuts econòmics extraordinaris

07/06/2020 - 12:05h

Les famílies afectades podran rebre un màxim de 1.300 euros per a pagar habitatge, subministraments, alimentació i higiene

En sessió per via telemàtica celebrada aquesta setmana, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat per unanimitat les bases que han de regir la convocatòria extraordinària d’ajuts per a persones que es trobin en situació de vulnerabilitat com a conseqüència de la crisi generada pel COVID-19.

Anna Boada, regidora de serveis socials i sanitat, resumia que el propòsit de la convocatòria era el de contribuir a que les famílies que han vist minvats els seus ingressos per la crisi tinguin els serveis bàsics coberts. Així, es preveu un únic pagament de fins a 1.300 € per sol·licitud sumant les tres línies establertes d’ajuts(habitatge, subministraments, i alimentació i higiene). Per a pagar el lloguer o fer front al pagament de la hipoteca, s’ha fixat un topall de fins a 700 €. En concepte de subministraments, es podran percebre fins a 300 €. I per alimentació bàsica i higiene, la quantitat màxima a percebre podrà ser també de 300€. Les sol·licituds es podran presentar en el termini d’un mes des de la finalització de l’estat d’alarma.

Les bases han estat tractades i consensuades pels quatre grups municipals en les reunions setmanals que mantenen per a coordinar el treball conjunt al municipi per a fer front a la situació provocada pel COVID-19. El regidor del PSC-Units, Joan López, defensava que el termini de presentació de les sol·licituds  s’ampliés i fos de 6 setmanes. Lopez esperava que la convocatòria s’ajustés a les necessitats reals de les famílies en situació de vulnerabilitat.

La regidora portaveu de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, posava en valor el treball conjunt dels quatre grups municipals, tot i assenyalar que “potser no s’ha recollit tot el que ens hagués agradat”.

Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d’ERC , va fer notar que en la proposta d’acord portada a ple no hi figuraven apartats de les bases que havien estat consensuats entre els grups municipals. En una, s’assenyalava el requisit d’acompanyar la sol·licitud  amb la documentació que acrediti la petició, i en l’altra es demana al sol·licitant els extractes dels comptes bancaris des de l’1 de febrer fins al moment de la presentació de la instància. Aquests dos punts van ser recollits i es va aclarir que annexes que s’havien acordat en les reunions dels portaveus dels grups havien estat eliminats perquè la informació que contenien ja figurava en les pròpies bases. Més enllà d’indicar que no s’havien acordat aspectes com la quantia dels ajuts,  Fina Mascaró sí que va assenyalar que s’havien recollit gairebé totes les aportacions i suggeriments que havia fet ERC.

L’alcalde, Lucas Ramírez, subratllava que les bases eren fruit del debat enriquidor  entre els grups municipals i assenyalava que si hi havien hagut propostes que no s’havien introduït s’havien explicat el motius. Ramírez indicava que les bases eren un instrument “molt potent” per ajudar a les famílies i feia notar que tots els grups tenien moltes ganes de tirar-les endavant. Junts per Olèrdola va manifestar que “podíem haver fet més tots”, valorant que podien haver estat més ràpids, aprovar més ajudes o ser més grans les partides.

L’alcalde aprofitava per recordar que des dels serveis socials , més enllà d’aquesta convocatòria específica, es treballaria perquè cap família es quedés en situació de risc.

El portaveu del govern municipal, Jordi Catasús, manifestava que les reunions setmanals mantingudes entre tots els grups municipals des del 19 de març havien estat “molt profitoses”. Catasús assenyalava que “des d’ApO enteníem que havíem de deixar els colors polítics a banda i tots els regidors han estat a l’alçada de les circumstàncies”.

Abans de l’aprovació de les bases, també per unanimitat, es va aprovar una modificació de pressupost que habilita una partida de 30.000 € per a finançar aquesta convocatòria extraordinària d’ajuts.

També et pot interessar

Comentaris