Dos detinguts per cultivar marihuana en un habitatge de Coma-ruga

Un moment de l’operatiu policial a Coma-ruga. (Fotografia: Guàrdia Civil)
03/06/2020 - 11:41h

L’operatiu conjunt de la Guàrdia Civil i la Policia Local del Vendrell ha permès confiscar 871 plantes de marihuana i eines pel cultiu

La Guàrdia Civil i la Policia Local del Vendrell han desenvolupat una investigació conjunta fruit de la qual han desmantellat una plantació de marihuana de l’interior d’un habitatge independent al barri marítim de Coma-ruga.

En l’operatiu han estat confiscades 871 plantes de cànnabis sativa i nombroses eines per al seu cultiu, per la qual cosa han estat detinguts els responsables de la plantació, com a presumptes autors de delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar quan la Guàrdia Civil i la Policia Local del Vendrell van ser alertades de l’existència d’un habitatge unifamiliar de Coma-ruga on s’hauria establert una possible plantació de marihuana.

Després de tenir coneixement d’aquests fets i a través de gestions pròpies de la investigació, es va poder esbrinar que l’habitatge llogat mesos enrere s’havia contractat per un període d’un any, realitzant-se el pagament en efectiu per avançat, fet que va induir a pensar que en la mateixa es podria realitzar algun tipus d’activitat il·legal.

Un cop localitzat l’habitatge, els investigadors van constatar l’existència d’elements destinats al cultiu interior de marihuana, com ara un dipòsit d’aigua de grans dimensions i extractors d’aire, dels quals emanava una forta olor característica a marihuana. Així, durant el matí d’aquest dilluns es va establir un dispositiu policial conjunt de Guàrdia Civil i Policia Local del Vendrell, amb l’objecte d’explotar la informació aconseguida en la investigació.

Quan va ser autoritzat per l’autoritat judicial l’entrada i registre de l’habitatge, un cop a l’interior de la mateixa es van localitzar, com apuntàvem, 871 plantes de marihuana; així com fertilitzants, ventiladors, focus, extractors i altres elements i eines destinades al cultiu interior de plantes de marihuana.

Els detinguts, 2 homes de 31 i 28 anys i de nacionalitat albanesa, se’ls imputa un presumpte delicte de tràfic de drogues (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i defraudació de fluid elèctric.

Després de prestar declaració van ser posats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris