L’Ajuntament de Calafell surt en defensa del sector pesquer local

Avatar
03/06/2020 - 15:00h

Afirma que una decisió de la Generalitat posa en perill la supervivència de la Confraria de Pescadors

L’Ajuntament de Calafell ha formalitzat una queixa davant la Direcció general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat per una decisió que, segons entén l’administració local calafellenca, posa en perill la viabilitat econòmica i la supervivència de la Confraria de Pescadors de Calafell.

Segons destaca l’Ajuntament de Calafell, l’esmentat departament de la Generalitat ha iniciat un procediment que implica el canvi de confraria de la meitat de les embarcacions calafellenques (3 de 6) ancorades al port de Vilanova i la Geltrú, fet que implicaria un daltabaix econòmic a l’entitat.

Es dona el cas que de les 3 barques que canviarien de confraria, n’hi ha dues d’arrossegament, que són les que proporcionen la major part dels ingressos de la Confraria de Pescadors de Calafell.

Segons l’escrit enviat a la Generalitat per l’alcalde calafellenc, Ramon Ferré, tot plegat “portaria, en un termini de temps no massa llarg, a l’ofegament econòmic de la institució, a la impossibilitat de complir les funcions que té encomanades i, en definitiva, a la seva completa extinció i desaparició”.

La carta, a més, repassa la trajectòria històrica de l’entitat, que comença l’any 1902. I diu que la seva desaparició “constituiria per a tot Calafell un greu daltabaix, per tal com la Confraria de Pescadors de Sant Pere ha esdevingut un referent del poble, ant per la seva importància històrica i cultural com per la transcendència de les seves activitats socials”.

PUBLICITAT

L’alcalde de Calafell també ha manifestat que “amb independència de les al·legacions que puguin formular les embarcacions i entitats afectades, considerem la nostra obligació gestionar i protegir els interessos de la ciutadania de Calafell, així com el seu patrimoni històric social i cultural, que es podria veure seriosament malmès, si s’arribés a fer efectiva la modificació proposada”.

Ferré afegeix que “reclamem que la direcció general de Pesca tingui en compte la importància i rellevància de la Confraria de Pescadors de Calafell en la decisió definitiva, de forma que en quedi garantida la continuïtat”.

També et pot interessar

Comentaris