“Ha estat molt emocionant i m’ha fet molta il·lusió veure’ls”

Dolors Ventosa amb els seus pares, aquest dimarts al matí. (Fotografia: Residència La Muntanyeta)
Ricard Vinyals
02/06/2020 - 18:00h

Dolors Ventosa, vendrellenca des de fa 7 anys, relata la primera visita als pares a la residència La Muntanyeta després del confinament

Dolors Ventosa, una barcelonina que fa 7 anys que resideix a la urbanització Oasis del Vendrell, ha pogut veure aquest dimarts al matí la seva mare després de 2 mesos i mig i al cap de dues setmanes al seu pare, els dos de més de 90 anys i que es troben a la residència municipal d’avis La Muntanyeta del Vendrell.

Al pare l’havia pogut veure ocasionalment durant el confinament pel coronavirus a través d’una porta, però a la mare, a qui abans de la pandèmia visitava cada tarda i amb la qual sopava, no l’havia pogut veure més des de l’inici de l’estat d’alarma per la Covid-19.

“Ha estat molt emocionant i m’ha fet molta il·lusió veure’ls”, diu Ventosa sobre el moment que ha pogut reviure amb els seus pares, Josep Ventosa, que el mes de maig ha fet 93 anys i que viu a la Muntanyeta des d’en fa 4 per estar amb la seva dona, Dolores Reverte, de 91 anys i que és a la residència des de fa 6 anys.

“El pare és autònom i abans del coronavirus sortia cada tarda per fer un tomb pel poble i fa 3 anys li van renovar el carnet de conduir per 10 anys més, però la mare, que era molt activa, està molt apagada i ja no em coneix”, explica Dolors Ventosa al 3d8.

Ventosa només té paraules d’agraïment i reconeixement cap a tot el personal de la residència La Muntanyeta i la seva directora, Luci Buenavida. “Sempre he dit que aquesta residència és única, que cuiden molt bé els residents i que són molt carinyosos amb ells. S’hi aboquen molt, i t’ho dic jo que he treballat d’administrativa a diferents residències”, argumenta aquesta filla d’un matrimoni que viu a La Muntanyeta.

El seu pare dorm a la planta d’autònoms, mentre que la mare és dependent i es troba en una planta inferior de l’equipament geriàtric.

PUBLICITAT

Sortosament, els pares de Dolors Ventosa no han estat contagiats pel coronavirus. Quant al confinament, Ventosa diu que els ha afectat de manera diferent perquè el grau d’autonomia també és força diferent: “La mare no estava deprimida perquè no n’era conscient, però el pare sí que ha notat no poder sortir i m’ho deia. No entenia que no pogués sortir perquè ell estava bé, però ha acabat entenent-ho i resignat”.

“Avui s’ha emocionat molt de que poguéssim estar junts una estona”, conclou la filla d’aquest mecànic jubilat que havia treballat als Ferrocarrils de Sarrià (Barcelona) i a l’empresa de begudes Kas i d’una mestressa de casa i que també havia fet de modista.

Condicions per a la realització de visites

La residència La Muntanyeta ha establert una sèrie de condicions per a les visites als interns en aquesta fase de desescalada pel coronavirus. Es tractarà d’una visita setmanal per resident, el familiar ha de ser el mateix les dues primeres visites, la durada de la visita serà no superior als 30 minuts, caldrà signar una declaració jurada que no ha tingut símptomes de Covid-19 els últims 14 dies i/o no ha estat en contacte amb algun positiu (ha de portar el seu bolígraf), se li prendrà la temperatura a l’entrar al centre, la persona visitant haurà de realitzar un rentat higiènic de mans, desinfecció del calçat, ha de portar una mascareta quirúrgica i ha de mantenir la distància mínima de 2 metres amb els residents; tots els visitants han de dur guants i mascareta quirúrgica, que ha de portar de casa. És molt important insistir que no poden portar posats els guants des del carrer.

A més, no es poden visitar els residents amb Covid-19 confirmada, probable o en sospita o en observació; s’ha de demanar la visita per cita prèvia trucant al telèfon de la residència 977 66 09 24, de dilluns a divendres de 10 a 18h; els dies de visita seran els dimarts per a la 3a planta, dimecres per als ingressats a la 1a planta i dijous per 2a, 4a i llar residencial; les visites, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, es faran al jardí; i els residents que per les seves patologies no puguin baixar al jardí es vestirà al familiar amb EPIs per poder entrar a la seva habitació.

També et pot interessar

Comentaris