“Espero que aviat gaudim de ser castellers”

Joan Esteve, cap de colla dels Castellers de la Bisbal. FOTO: Cristian Muñoz
01/06/2020 - 09:00h

El cap de colla dels Bous de la Bisbal, Joan Esteve, ens explica en primera persona com està vivint l’entitat la crisi sanitària

La incertesa davant la crisi sanitària provocada per la Covid-19 preocupa, també de manera molt especial, les colles castelleres, que han vist com, de sobte, la seva activitat s’ha vist del tot aturada.

El col·lectiu casteller aplega milers de persones arreu de Catalunya i, per tant, és molta gent la que espera la tornada als assaigs i a les places, que sembla que encara tardarà a arribar.

Si fins ara hem parlat amb les colles més grans o de més renom, aquesta setmana toca saber com viuen les colles més petites o més recents aquesta aturada.

I ho fem de la mà dels Castellers de Mediona i dels Castellers de la Bisbal, els Bous, que fa dos mesos i mig que s’empesquen activitats de tota mena per mantenir el contacte amb els seus castellers en un moment en què és impossible enfaixar-se i tornar a fer l’activitat que els apassiona. El cap de colla dels de Mediona, Carles Requena, i dels Bous, Joan Esteve, es mostren optimistes tot i la situació i demanen a castellers i aficionats que no abandonin una activitat que els fa gaudir . En aquest cas, recuperem el text de Joan Esteve:

El primer assaig de la colla va deixar molt bones sensacions, tant pel que fa a l’activitat com pel volum de gent que hi va assistir. Quan la Coordinadora ens va recomanar suspendre les activitats, ens va enganxar tot just després d’aquest primer assaig i la calçotada d’inici de temporada. Després d’això no hem fet cap activitat presencial i estem a l’espera que es donin les condicions per reprendre els assajos.

Des de la colla hem enviat alguns missatges de calma i precaució perquè tothom faci cas de les recomanacions sanitàries mentre duri aquesta crisi.
Ens comuniquem per WhatsApp i correu electrònic, i més enllà d’alguna gestió administrativa no hem fet gaire activitat.

Durant el confinament, l’Àrea Social de la colla ha amenitzat aquests dies tancats a casa compartint a les xarxes socials jocs i reptes, principalment per a la canalla, on també han participat adults. Fem tot el que podem des de casa.

Personalment hi ha ganes de tornar-hi, ganes d’anar per més, de trobar-te amb tota la colla (especialment la canalla), de donar-ho tot a cada assaig i a les places. Espero que aviat puguem ajuntar-nos i gaudir del que ens agrada tant: fer castells i ser castellers. Ànims per a tothom

Joan Esteve, cap de colla dels Bous de la Bisbal

També et pot interessar

Comentaris