Els veïns de l’Alt Penedès i Garraf no poden encara sortir d’aquestes comarques

A partir d’aquest dijous ja es permetrà la mobilitat per tot Catalunya, sense cap restricció
ACN
30/05/2020 - 11:41h

Aquestes dues comarques actuen com un subsector independent i, per tant, no es permet la mobilitat ni cap a Barcelona ni cap a Tarragona

Els veïns i veïnes de l’àrea sanitària de l’Alt Penedès (tots menys Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, que formen part de la regió sanitària Martorell Rural) i també del Garraf no poden moure’s encara ni cap a Tarragona ni cap a la zona de Barcelona. La flexibilització de la mobilitat no estarà permesa, com a mínim, fins a la fase 3.

La Conselleria de Salut explica que aquestes dues comarques actuen com un subsector independent durant tota la desescalada, ja que van entrar a la fase 1 abans que la resta.

Ara els Mossos d’Esquadra, doncs han rectificat, després que l’ACN publiqués les contradiccions amb Salut ja que el cos policial deia que la mobilitat cap a l’Hospitalet de Llobregat i regió metropolitana sud sí que estava permesa.

PUBLICITAT

Fonts policials remarquen ara, però, que preval el criteri de la Conselleria “perquè són restriccions de mobilitat derivades d’una crisi sanitària”.”El criteri que ha de prevaldre és el de Salut, que és qui coordina la crisi sanitària i el desconfinament”, apunten les fonts consultades després de fer-se pública la controvèrsia. D’aquesta manera, la Conselleria considera que l’Alt Penedès i el Garraf actuen com un subsector sanitari dins la regió, i manté aquesta divisió durant totes les fases del desconfinament fins que es permeti la circulació entre regions.

Els Mossos havien assegurat a l’ACN que durant aquesta setmana es permetia la mobilitat entre tots els municipis de la regió sanitària Metropolitana Sud -Hospitalet de Llobregat, Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf-, perquè comparteixen la mateixa fase. Tot i que el territori penedesenc va entrar a la fase 1 una setmana abans que la resta, el cos policial interpretava que no existien restriccions de circulació perquè tota la regió era al mateix punt. A partir d’ara, però, tractaran l’Alt Penedès-Garraf com un subsector independent, tal com indica Salut. 

També et pot interessar

Comentaris