Vilafranca comença a elaborar el Pla Local d’Habitatge

28/05/2020 - 21:00h

El document permetrà conèixer la situació actual i identificar les necessitats de la vila en aquesta matèria per als propers 6 anys

El govern de Vilafranca està immers en l’elaboració d’un Pla Local d’Habitatge per als propers sis anys. Així ho ha explicat al 3d8 la regidora d’Habitatge, Lourdes Sánchez, que recorda que fa uns dies que han obert una nova Oficina Local d’Habitatge en un nou espai a l’edifici de l’antic hospital.

Per Sánchez és molt important que la gent s’informi bé de totes les ajudes que pot rebre per pagar on viu, ja que sovint hi ha subvencions que no s’acaben de conèixer i que tenen partides limitades. La regidora recorda que en aquests moments es prioritza l’atenció telemàtica i telefònica, però que també hi ha tècnics a l’oficina per a qui necessiti una atenció presencial.

A més, explica que des del govern s’ha decidit que la Comissió d’Habitatge passi a ser un Consell i, per tant, impliqui més actors, com ara el sindicat de llogaters o el síndic, i no només partits polítics.

Pel que fa a les necessitats d’habitatge a Vilafranca, la regidora apunta que serà precisament el Pla Local d’Habitatge el que apuntarà cap on s’ha d’anar. Ara mateix s’està fent la diagnosi per saber com està la vila i, a partir d’aquí, es definiran una sèrie de criteris per saber, entre altres, quina tipologia d’habitatges es necessita, el preu mitjà, el creixement, etc.
Segons la regidora, un cop tinguin la diagnosi el que es vol fer és un procés participatiu per tal que la ciutadania hi digui també la seva i, així, “poder dissenyar polítiques adients, ja que l’habitatge és un dret fonamental i cal que les administracions aportem tot el que puguem per, entre altres, incidir en el preu”.

Pel que fa a la gran quantitat de pisos buits que hi ha a Vilafranca, Lourdes Sánchez recorda que la gran majoria estan en mans de particulars i no de grans empreses i, per tant, el que consideren que cal fer és reactivar la borsa d’habitatge social posant-se en contacte amb els propietaris dels quals tinguin les dades per tal que cedeixin els seus pisos per rehabilitar-los i, després, llogar-los a preu social.

Optimisme
Des del govern de Vilafranca no es preveu que la crisi post-Covid-19 afecti tant com la del 2008 al sector de la construcció i, de fet, Sánchez es mostra optimista i no creu que s’aturin les obres que ja estan en marxa, sinó que preveuen una bona recuperació.

També et pot interessar

Comentaris