El CCBP critica la “improvisació” d’Educació en la reobertura de les escoles

Exterior de l’edifici del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP).
27/05/2020 - 16:00h

El ple del Consell Comarcal del Baix Penedès reclama a la Generalitat una major coordinació i informació sobre el retorn a les aules

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha reclamat al Departament d’Educació de la Generalitat una major coordinació amb els municipis a l’hora de planificar el retorn a les escoles després de la pandèmia de la Covid-19.

En un ple extraordinari celebrat de manera telemàtica i d’urgència aquest dilluns, l’ens comarcal va aprovar un manifest on mostra “preocupació” per la “improvisació” amb què, segons el CCBP, el Govern de la Generalitat convoca les direccions dels centres per notificar com i quan s’ha de reprendre l’activitat a les escoles.

Al manifest, els municipis baixpenedesencs expressen el seu malestar tant pel retorn escolar de les properes setmanes com per l’inici del curs 2020-2021, i recorden que la comarca del Baix Penedès és un territori en creixement constant i una “alta matrícula viva”.

En aquest sentit, des del CCBP es reclama que Educació es reuneixi amb els ajuntaments i el mateix consell comarcal penedesenc abans d’anunciar qualsevol mesura. Recorden que la planificació anunciada recentment pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, repercuteix a les competències, serveis, instal·lacions i pressupostos dels ens municipals i comarcal, motiu pel qual insisteixen en exigir un treball “col·laboratiu” amb la Generalitat.

Des del CCBP s’esmenta, a més, que ni els ajuntaments ni el consell comarcal no tenen ni les competències ni el pressupost per tirar endavant accions que s’haurien de desenvolupar des del Departament d’Educació, “òrgan competent i responsable en la matèria”. A més, també destaquen la falta d’informació i que només se’ls hagi convocat a una reunió, i tot just a 48 hores abans de la reobertura de les escoles.

“Actuar d’una altra manera, com s’ha fet, pot posar en risc les col·laboracions”, apunten els municipis del Baix Penedès al manifest aprovat aquesta setmana.

De la seva banda, el president del CCBP, Joan Sans i el vicepresident Jaume Casañas han volgut deixat clar que durant el proper curs escolar el departament d’Educació es juga la credibilitat al Baix Penedès. “Són molt anys els que portem patint mancances degudes als problemes estructurals de la matrícula viva, i la manca de pressupost per part del govern de la Generalitat. Ara amb els nous pressupostos, esperem que totes les necessitats del territori tinguin la resposta que es mereix.”

El manifest aprovat al ple del CCBP celebrat aquest dilluns va rebre el suport dels grups comarcals del PSC, Junts, Ciutadans, En Comú Guanyem i PP, mentre ERC hi va votar en contra. La representant d’Alternativa Municipal va excusar la seva assistència.

També et pot interessar

Comentaris