Unanimitat per a la revisió del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament del Vendrell

Avatar
26/05/2020 - 20:00h

El ple del mes de maig dona suport al manifest del Consell d’Alcaldes i rebutja diverses propostes de l’oposició municipal

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar aquest dilluns el ple ordinari corresponent al mes de maig, per via telemàtica com tots els que han tingut lloc des de l’inici de la crisi pel coronavirus de la Covid-19.

D’entrada, el ple vendrellenc va donar compte de l’informe de morositat i període mitjà de pagament del primer trimestre del 2020, que és de 21,29 dies.

Tot seguit va donar compte de les contractacions laborals pel procediment de màxima urgència que s’han fet durant el mes d’abril a la Residència d’avis la Muntanyeta per atendre, precisament, les necessitats extraordinàries de servei durant l’actual pandèmia de la Covid-19. En concret, s’han contractat 6 persones.

La proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per la modificació del sistema de vot de les ordenances fiscals, a iniciativa de la Xarxa Vendrellenca i que pretenia que aquestes ordenances es votessin de manera individualitzada, va quedar desestimada per 11 vots en contra (Govern) i 10 vots a favor (SP-ERC, JxV, Podem El Vendrell i Primàries El Vendrell).

En canvi, una proposta de resolució presentada pel mateix grup municipal de Som Poble-ERC-AM per la creació d’una comissió per una revisió del Reglament Orgànic Municipal (ROM) va ser aprovada per unanimitat de tots els grups.

Pel que fa a una proposta presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell per a l’activació imminent de la Taula de diàleg dirigida a la confecció del pla de reactivació econòmica i social del Vendrell també va ser aprovada per unanimitat.

Continuaran les emissions d’espots gratuïts a Televisió El Vendrell

Junts pel Vendrell també va portar al ple vendrellenc del mes de maig una proposta per a l’extensió de l’emissió dels espots gratuïts de comerços i empreses locals del municipi a Televisió El Vendrell, que va ser aprovada amb 14 vots a favor (Govern, JxV i Primàries El Vendrell), 6 abstencions (SP-ERC) i un vot en contra (Podem El Vendrell).

El punt va quedar aprovat amb la incorporació d’una autoesmena de JxV, que acorda que en el proper ple es presenti una modificació de  l’ordenança fiscal número 35 per incorporar la gratuïtat dels anuncis als comerços locals en situacions d’excepcionalitat. Aquesta esmena va ser aprovada per 20 vots a favor (Govern, SP- ERC, JxV i Primàries) i 1 vot en contra (Podem El Vendrell).

PUBLICITAT

De la seva banda, el grup municipal de Primàries Catalunya va presentar, sense èxit, una moció per tal de redactar el projecte del pont sobre la riera de la Bisbal al seu pas pel barri marítim de Sant Salvador. El text va ser rebutjat per 17 vots en contra (Govern, SP-ERC), 3 abstencions (JxV i Podem El Vendrell) i l’unic vot a favor Primàries.

I també va ser rebutjada una altra proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya, en aquest cas per posar tots els recursos necessaris per tal d’obtenir la llicència ambiental de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) i les sales d’audicions. La moció va ser rebutjada per 11 vots en contra (Govern) i 10 vots a favor (SP-ERC, JxV, Podem El Vendrell i Primàries El Vendrell).

Suport al manifest del Consell d’Alcaldes del Baix Penedès

Tot seguit, el ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar, aquest cop per unanimitat de tots els grups, una moció de suport del govern de l’Ajuntament del Vendrell al manifest dels alcaldes i les alcaldesses del Baix Penedès. En el manifest recentment redactat pel Consell d’Alcaldes del Baix Penedès, els primers edils de la comarca demanen a la Generalitat, entre d’altres punts, les inversions necessàries per millorar la sanitat a la comarca, dotar a tots els municipis del Baix Penedès d’un pla de xoc de contractació pública destinat als col·lectius més afectats per la pèrdua de llocs de treball a conseqüència de la Covid-19; i també incrementar els recursos personals i econòmics per a les àrees d’atenció a les persones en risc de vulnerabilitat.

A més, la moció aprovada pel ple vendrellenc reclama a l’administració autonòmica una bonificació del 100% en el preu dels peatges habituals a l’autopista C-32 en els trams que connecten la comarca del Baix Penedès amb altres punts, mentre duri la concessió de l’autopista.

Finalment, val a dir que no va prosperar una darrera moció presentada pels grups municipals de l’oposició (Som Poble-ERC-Am, Junts pel Vendrell, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell) de suport a José Antonio Valverde Ramírez ‘Josant’. Va ser rebutjada pel vot de qualitat de l’alcalde, Kenneth Martínez, després que en les dues votacions del punt s’arribés a un empat amb 10 vots a favor (SP-ERC, JxV, Podem El Vendrell i Primàries El Vendrell) i 10 vots en contra (PSC i Cs), amb l’abstenció de la regidora del govern Bàrbara Peris (AVP).

‘Josant’ és un activista de Vilanova i la Geltrú que va ser denunciat i va haver d’afrontar un judici per haver-se manifestat pacíficament contra el Consell de Ministres de l’Estat celebrat a Barcelona el 21 de desembre de 2018.

També et pot interessar

Comentaris