ERC Vilafranca reclama la universalització dels serveis funeraris

D’esquerra a dreta, Montse Espinosa, Salvador Campamà, Pere Sàbat, Mònica Hill i Gemma Urgell, regidors republicans a Vilafranca
Avatar
26/05/2020 - 13:00h

El partit republicà assegura que el govern vilafranquí es va comprometre a diferents acords de ple que no està tirant endavant

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Vilafranca han demanat al govern municipal que s’agilitzin els acords presos al ple municipal que estan pendents de realitzar, des de fa temps, sobre els serveis funeraris a la vila.

Durant 3 anys ERC Vilafranca ha presentat moltes propostes de millora dels serveis funeraris, pe pels preus abusius i per la poca visió social del servei, sent un servei essencial d’interès general que, en paraules d’ERC, “es troba des de fa temps en un estat d’oblit per part del govern municipal, ja que encara no ha resolt la situació de monopoli funerari i d’abús pel que fa als preus d’aquest servei, com tampoc ha elaborat el Protocol de Bones Pràctiques i la carta de Drets, ni la regularització de les bonificacions per a les persones amb menys recursos, propostes totes elles aprovades al plenari municipal, i presentades per ERC. El que representa un incompliment dels acords del ple, que afecten negativament sobre la ciutadania i més ara, en plena crisi sanitària per la Covid-19”.

El passat mes de novembre de 2019, ERC explica que va presentar una moció al ple municipal que  aprovava la regularització i universalització dels serveis funeraris per a que les famílies amb dificultats econòmiques i/o famílies vulnerables que requereixin aquest servei, se’ls bonifiqui part del servei, o tot, en funció de la seva situació econòmica, de manera objectivable (amb barems) i transparent.

PUBLICITAT

“Volem que el govern activi ja aquests acords del ple, perquè fem tard. Cal regular la gratuïtat i la bonificació deis serveis funeraris, sota una visió no de beneficència (com l’actual) sinó d’accés universal al servei”, reitera la regidora Monica Hill.

“És hora de posar els drets de la ciutadania sobre la taula, de regular, de donar transparència i de fer accessible aquest servei a tothom, i en especial a les persones amb menys recursos, i de donar compliment a les mocions presentades fa molt temps, per a la millora d’un servei que és essencial i d’interès general”, clou.

També et pot interessar

Comentaris