Continuen baixant els ingressats per malalties respiratòries a l’Hospital

Judit Benages
25/05/2020 - 12:43h

Aquest dilluns hi havia 10 persones ingressades amb aquestes patologies i les defuncions al centre no creixen des de fa més de dues setmanes

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès té aquest dilluns al matí un total de 10 persones ingressades per malalties respiratòries, que no vol dir que totes siguin positives en Covid-19 ja que els resultats de les proves no són immediats. Al centre s’han donat ja un total de 122 altes des de l’inici de la pandèmia i s’han produït 32 morts, la última de les quals fa més de 15 dies.

En aquest moment els centres del Consorci Sanitari entren en una segona fase en la que s’ha de començar a restablir activitats que havien quedat aturades a causa de la pandèmia. Aquesta tornada al servei habitual es farà de forma progressiva, amb totes les mesures de protecció marcades pels protocols d’activitat.

Actualment ja s’han reactivat algunes Consultes Externes presencials i properament es tornaran a programar altres especialitats que havien aquedat aturades. A més, com fins ara, aquelles consultes que tinguin els criteris necessaris (donar resultats de proves o analítiques, seguiment del pacient…entre d’altres) se seguiran realitzant per via telefònica.

Per últim, en les properes setmanes també s’iniciarà de nou part de l’activitat quirúrgica programada als tres hospitals del consorci. Per tal de seguir els protocols establerts, tots els pacients que hagin de passar per quiròfan hauran de fer-se la prova PCR, per tenir la certesa de què no són pacients positius per COVID-19. En cas de donar positiu se’ls haurà de tractar de forma especial per garantir les millors condicions de seguretat per a ells i als professionals que l’atenguin.

PUBLICITAT

Mesures de seguretat

Aquest procés de desescalada es realitzarà de forma gradual per tal d’assegurar totes les mesures de seguretat. Com ja s’ha estat fent durant aquests dos mesos, totes les persones que accedeixin als centres del CSAPG hauran de seguir unes mesures de seguretat establertes:

  • És molt important que els usuaris només acudeixin al centre en cas d’haver estat citats a través d’una trucada telefònica o un SMS.
  • Cal portar mascareta per accedir a l’hospital
  • Cal rentar-se les mans amb solució alcohòlica en entrar i sortir dels centres
  • No es poden portar guants, ja que els protocols desestimen el seu ús en aquest àmbit
  • Cal guardar, sempre que sigui possible, la distància de seguretat amb el professional que l’atén (ja sigui administratiu o assistencial).
  • S’ha de guardar la distància entre seients a les sales d’espera, seguint la senyalització marcada a les cadires. 

Des del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf volem apel·lar a la responsabilitat individual de la població, recordant que el més important per seguir evitant els contagis és utilitzar mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància interpersonal de seguretat.

També et pot interessar

Comentaris