Els productors de préssec d’Ordal esperen que la bona collita arribi al client

Eva López
25/05/2020 - 09:34h

El Mercat del Préssec d’Ordal obrirà portes el pròxim cap de setmana amb alguns canvis per garantir la seguretat dels compradors

La campanya d’enguany de préssec d’Ordal es preveu exceŀlent. Les pluges que han caigut les últimes setmanes han afavorit el bon desenvolupament de la fruita, que a finals de la setmana que ve estarà en el punt òptim per collir.

Aquest moment és el que aprofiten cada any els productors de l’apreciat préssec penedesenc per sortir al carrer a vendre les seves millors peces. Des de fa quinze anys ho fan al popular Mercat del Préssec d’Ordal, que en aquesta edició haurà d’integrar canvis per garantir la seguretat dels compradors durant l’estat d’alarma per la Covid-19.

El Mercat obrirà portes el pròxim cap de setmana, tal com estava previst, i ho farà amb la participació de sis productors, els mateixos dels últims anys. La inauguració oficial s’ha programat pel 7 de juny a les 11h.

PUBLICITAT

“D’entrada es fa una mica estrany pensar que no podrem relacionar-nos com sempre amb els clients, ja que era una de les coses més boniques del mercat. Però segur que amb els dies ens hi anem trobant còmodes”, ha assegurat Josep Ràfols, president de l’Associació de Productors de Préssec d’Ordal.

Ràfols ha explicat que la pandèmia ha obligat a suprimir algunes activitats, com els tastos, però es manté l’estructura dels anys anteriors. “La plaça de Sant Pau és prou ampla perquè hi capiguem tots”, ha reconegut Josep Ràfols, que ha apuntat que a més dels productors de préssec, el mercat també comptarà amb dues parades d’artesans i d’un celler.

Cada any hi havia un elaborador convidat a la mostra, que maridava els seus productes amb préssec. Amb el nou format, els productors vinícoles seran un més.

“Sabem que la collita serà bona, ara esperem que els clients puguin venir”, ha dit Josep Ràfols, fent referència al fet que molts compradors de l’àrea metropolitana de Barcelona encara es troben en la fase 0,5, i no es poden desplaçar fins a Sant Pau d’Ordal.

A aquest fet també s’hi ha referit la regidora de Turisme i Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Subirats, Àngels Pinyol, que ha explicat que el mercat s’anirà adaptant als canvis que proposi cada una de les fases de la desescalada. “Sabem que hi ha molt d’interès per part de la gent, i ara haurem de veure amb què es tradueix. Comptem amb els clients de proximitat”, ha dit Pinyol.

La regidora ha explicat que els tècnics municipals ja han estudiat com haurà de ser el mercat per adaptar-se a la normativa, i ha apuntat que bars i terrasses se sumaran a la iniciativa a mesura que vagin reobrint. De moment, només podran fer-ho els que tinguin terrassa.

També et pot interessar

Comentaris