Pas endavant

Imatge de la terrassa del Cèntric Gastrobar
Judit Benages
22/05/2020 - 12:05h

La major part d’establiments amb terrassa han obert ja aquesta setmana fent cas a les restriccions de la fase 1 de desescalada

L’Alt Penedès i Cunit van entrar finalment dilluns a la fase 1 de la desescalada després que el Departament de Salut acceptés les demandes del territori i proposés a Madrid que aquestes zones fessin també un pas endavant en el desconfinament.

Entre les activitats més destacades que es permeten fer en la fase 1 hi ha l’obertura de comerços de menys de 400m2 sense cita prèvia. En el cas dels locals més grans, en cas que sigui possible, cal adaptar-los a aquesta grandària i cal no deixar accedir els clients a la resta de l’establiment.
A banda de l’aspecte comercial, una de les altres relaxacions és l’obertura de les terrasses dels establiments amb un màxim del 50% d’aforament, després de més de dos mesos d’haver d’estar tancats.

Les mesures de protecció i d’higiene són elevades i les taules han d’estar separades un mínim de dos metres. Malgrat tot, el sector veu com, encara que sigui a poc a poc, es comença a caminar cap a la denominada nova normalitat.

Aquesta setmana a Vilafranca són molts els bars i restaurants que han obert les seves terrasses, tot i que alguns encara ho fan amb un horari reduït, fins que no puguin obrir amb més aforament. Altres prefereixen esperar uns dies o que arribi la fase 2, quan ja no només es poden obrir les terrasses, sinó també part dels interiors dels locals.

Sobre com ho estan vivint tot plegat n’hem parlat breument amb Daniel Cercós, del Cèntric Gastrobar de Vilafranca. Cercós explica que tenen un total de 12 taules a disposició dels clients, 8 menys que abans de la Covid-19, i que han pogut ocupar un espai més ampli de via pública gràcies a un permís especial de l’Ajuntament. Totes les taules estan separades per dos metres.

PUBLICITAT

A banda d’això, han limitat l’espai de la terrassa amb una cinta perquè tothom hagi de demanar permís per seure i així puguin cedir un lloc a les taules desinfectades, que també estan degudament senyalitzades. A més, tenen una carta digital amb codi QR i una cartellera que recorda totes les mesures de prevenció, i fan una desinfecció constant dels espais. Pel que fa a l’horari, de moment el Cèntric està obert entre setmana les tardes i vespres, també per sopar, i el cap de setmana obrirà també per dinar.

També et pot interessar

Comentaris