Les ITV obren portes amb el repte de recuperar les prop de 600.000 inspeccions pendents

ACN
21/05/2020 - 15:48h

La normativa obliga a demanar cita prèvia i els usuaris han de col·laborar activament en la revisió

La totalitat de les 50 estacions encarregades de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a Catalunya han obert portes aquesta setmana després de la flexibilització estatal de les restriccions pel coronavirus. Ho fan amb el repte de posar-se al dia i recuperar les prop de 600.000 revisions que no s’han pogut fer durant els prop de dos mesos de tancament per la pandèmia. El govern espanyol ha afegit 15 dies de validesa del certificat per cada setmana transcorreguda des que es va declarar d’alarma, que se sumen als 30 dies aprovats a partir del seu aixecament.

A les estacions ITV, on només es pot acudir amb cita prèvia i sol, els treballadors no poden accedir dins dels vehicles particulars i han de demanar la col·laboració dels usuaris. Després que tretze estacions de les zones de l’Alt Pirineu, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre es posessin en funcionament la setmana passada amb la declaració de la fase 1 del desconfinament en aquests territoris, la flexibilització de restriccions d’aquesta setmana ha permès que les 50 instal·lacions existents s’hagin pogut posar en marxa.

La feina acumulada, però, és molta. Segons els càlculs efectuats pel Departament d’Empresa i Coneixement, que regula aquest servei a Catalunya, les estacions ITV hauran de recuperar entre 550.000 i 600.000 revisions pendents que no s’han pogut fer durant els prop de dos mesos de tancament forçat per la crisi del coronavirus. En aquesta línia, la Generalitat ha autoritzat els concessionaris del servei a operar amb totes les línies d’inspecció disponibles -més enllà de les estrictament autoritzades- així com ampliar els horaris de les estacions.

PUBLICITAT

La mesura aprovada pel govern espanyol, ampliant de forma escalonada la validesa dels certificats caducats durant aquest període, vol evitar que es produeixen aglomeracions i colls d’ampolla a les estacions. Especialment durant els mesos d’estiu, juliol i agost, sigui per tractar-se del període prevacacional o pel fet de concentrar, en dates prèvies, xifres importants de venda de cotxes respecte altres èpoques de l’any. Tot plegat, i segons apunten les mateixes fonts d’Empresa, ha d’ajudar a evitar la saturació de les ITV i posar el dia el servei.

També et pot interessar

Comentaris