Vilafranca destinarà 500.000 euros a ajuts directes urgents pel pla de xoc post-Covid

Imatge del segon ple telemàtic de l’Ajuntament de Vilafranca
Judit Benages
19/05/2020 - 21:25h

El ple també ha aprovat aquest dimarts al vespre diverses rebaixes fiscals que suposaran deixar d’ingressar uns 700.000 euros

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat, en el ple municipal d’aquest dimarts, destinar uns 1.200.000 euros a mesures urgents per pal·liar la crisi social i econòmica que està produint la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta aportació d’1,2 milions, que anirà acompanyada de més aportacions al pla de xoc en els propers mesos, consta, d’una banda, d’una partida de 500.000 euros que es destinarà a ajuts directes urgents en diversos àmbits: a persones, a establiments comercials i a entitats (socials, esportives, culturals, etc.) tal com es va aprovar en el pla de xoc acordat entre tots els grups municipals del consistori.

D’altra banda, una altra partida seran uns 700.000 euros en rebaixes fiscals que s’aplicaran a diversos àmbits.

Així, es rebaixarà un 40% de la taxa de residus comercials als establiments tancats forçosament (350.000 euros), serà gratuïta la taxa de terrasses a la via pública fins al 31 de desembre (150.000 euros), es reduiran els preus del Complex Aquàtic un 15% dins al 31 de desembre (100.000 euros), hi haurà una rebaixa en la taxa de mercats al carrer d’un 25% fins 31 de desembre (80.000 euros) i la taxa de mercats municipals no es cobrarà als establiments de bar i de restaurant (20.000 euros). Aquestes rebaixes fiscals arribaran a més de 1.800 comerços i empreses de Vilafranca.

PUBLICITAT

Tots els grups han votat a favor d’aquestes modificacions, menys la CUP que s’ha abstingut perquè consideren, entre altres aspectes, que “és excessiu que la taxa de les terrasses sigui gratuita fins a finals d’any”. Els cupaires consideren que hauria de ser gratuita durant l’estat d’alarma però, després, rebaixar-la al 50%.

Des de Ciutadans, Eladio García ha apuntat que, en el seu parer, caldria que la rebaixa del Complex Aquàtic fos superior; Ramon Arnabat, de VeC, creu que són unes mesures que equilibren bé el fet de compensar les pèrdues d’ingressos però, al mateix temps, estimular la reactivació econòmica. Finalment, des d’ERC, Mònica Hill, ha manifestat dubtes en la reducció del 40% en la taxa de residus comercials i també ha apuntat, com la resta de l’oposició, que el govern ha de vigilar que amb l’ampliació de les terrasses no es privatitzi massa l’espai públic

També et pot interessar

Comentaris