Eduard Cervera deixa de ser regidor de l’Ajuntament d’Albinyana

18/05/2020 - 15:00h

L’excap de llista d’ERC afirma que “no estic fent la feina que entenc que li pertoca fer a un regidor que pretengui bastir una eina assambleària”

Eduard Cervera Hidalgo, fins ara regidor per l’Acord Municipal–Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament d’Albinyana, ha presentat la seva renúncia a continuar al consistori albinyanenc.

En un comunicat de premsa, Cervera recorda que ara fa un any, amb motiu de les eleccions municipals del 2019, era un nouvingut recent al poble i que li van plantejar  d’encapçalar una “candidatura municipalista que esdevingués una eina de poder popular que fes accessible la institució de l’ajuntament d’una manera nova”.

“Vaig acceptar encapçalar aquella llista electoral com a independent per posar-me al servei d’una candidatura horitzontal que engegués processos assemblearis al poble, que establissin les directrius i els marcs d’actuació a aquella candidatura”, continua Eduard Cervera.

En el seu escrit que ha fet arribar al 3d8, Cervera també es defineix com “una persona que practico la militància política al carrer, que és màxima expressió de la política, vinc dels moviments socials, dels circuits contraculturals, de les cases okupes, del 15-M, de l’1-O, de l’assemblearisme i del sindicalisme combatiu”, però lamenta que, al cap d’un any al consistori, creu que “no estic fent la feina que entenc que li pertoca fer a un regidor que pretengui bastir una eina assembleària com la que pensàvem, i que la candidatura que vam presentar no ha resultat l’eina útil que pretenia ser, en gran part, perquè les sigles han volgut pesar més que la voluntat de construir eines de base i han volgut més defensar un espai electoral que no pas articular un espai polític”.

Així les coses, en el seu escrit per argumentar la renúncia a continuar a l’Ajuntament d’Albinyana Eduard Cervera diu que seguirà “treballant, com sempre, en tots els àmbits en els que habito, des del carrer, des de la base i des de la horitzontalitat, perquè la obediència vertical ja sabem els fruit que en dona”.

“Continuaré exercint la política entenent que l’articulació d’espais horitzontals són el camí més sòlid cap a una organització social justa i rica. Seguiré treballant pel poble, pel bon veïnatge, pels drets socials, econòmics i culturals, per les sobiranies, per les llibertats i per l’emancipació”, continua Cervera.

Finalment, el fins ara membre d’ERC-AM a l’Ajuntament d’Albinyana fa un agraïment públic “a totes les persones que en aquest temps m’han fet confiança, i a aquelles que han estat al costat durant aquest camí, totes aquelles amb les que he pogut parlar i compartir opinions, dubtes, inseguretats, certeses i converses”. “També vull agrair a totes les treballadores de l’ajuntament, així com a totes les representants públiques del mateix, regidores, portaves i alcaldia. Totes elles m’han facilitat el màxim el meu pas per la institució i de totes he après en aquesta experiència. Moltes gràcies”.

L’escrit d’Eduard Cervera conclou amb el lema: “Seguirem treballant, caminant i lluitant.”

També et pot interessar

Comentaris