Aquest dilluns és el Dia Internacional dels Museus

Avatar
17/05/2020 - 17:01h

Amb la crisi sanitària enguany es viurà d’una manera diferent amb els equipaments del territori encara tancats

Com cada any, el 18 de maig se celebra el Dia internacional dels Museus. Aquesta edició, per això, es viurà totalment diferent, ja que la crisi sanitària per la Covid-19 ha fet que aquests equipaments estiguin tancats un dels dies més destacats del seu calendari. El lema del DIM 2020 és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels equipaments museístics. Els museus s’han sabut adaptar i han passat la seva programació a l’àmbit digital, amb propostes per a tots els públics.

El Vendrell vol seguir sent un referent cultural, aquest any que és Capital de la Cultura Catalana, i ho demostra a través dels seus museus, que ofereixen opcions per a tothom, començant per la publicació d’un vídeo conjunt, elaborat per RTV el Vendrell, a través de les seves xarxes socials i de la televisió local. Aquest dilluns es publicarà una altra càpsula de la sèrie #OhQueCuriós sobre els museus del Vendrell.

A més, cada museu ofereix diverses activitats i propostes. El Museu Àngel Guimerà ha publicat la Ruta literària d’Angel Guimerà a Barcelona a través del mapaliterari.cat.

El Museu Deu, que aquest 2020 celebra el 25è aniversari, ofereix 3 activitats; la primera proposa triar una obra d’art del museu (es pot consultar a www.pinterest.es/museudart/) i recrear-la a través de disfresses, amb l’etiqueta #artchallengemuseudeu i mencionant el compte del museu a les xarxes socials @museudeu, sinó també es pot enviar al correu electrònic museudeu1@gmail.com. El següent repte que proposen és explicar en un minut coses sobre el museu, una obra, un concert al jardí, la primera vegada que es va visitar el museu, etc, i penjar-ho a les xarxes amb l’etiqueta #momentsmuseudeu. I per últim, ja que celebren 25 anys, demanen que s’enviïn felicitacions al correu electrònic museudeu1@gmail.com, ja sigui a través d’un dibuix, una cançó, una fotografia, etc, on hi aparegui el número 25. Entre totes les felicitacions rebudes faran un sorteig de diferents premis que es podran gaudir tot l’any que ve: un àpat a l’Hotel Ra, un circuit termal al Balneari TermaEuropa, tirolines al parc lúdic Diver, visites familiars al refugi d’animals Món-La Bassa, snorkeling a l’Aula Aquàtica de la reserva marina Masia Blanca, entrades al TAG i a l’Auditori Pau Casals, visites familiars als Cellers Augustus Forum, Petites Històries i un lot de vi i cava DO Penedès.

PUBLICITAT

La Fundació Apel·les Fenosa celebrarà activament aquests dies a través de les seves xarxes socials, amb la participació de la web del DIM2020 de la #MaratóMuseumQuizAcasa. A través de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya participa a les exposicions virtuals que es projectaran, i a través de la Xarxa de Museus de Tarragona en la projecció conjunta dels museus.

Per últim, el Museu Pau Casals també durà a terme diverses activitats i accions, com ara el repte #DIMChallenge, visites guiades virtuals, converses sobre museus i pintables per als més petits. Per a més informació de les seves activitats es pot consultar el web 2020.paucasals.org.

També et pot interessar

Comentaris