“Espurnes”, sessions de Musicoteràpia amb Roser Ríos a les xarxes socials

17/05/2020 - 15:00h

La musicoterapeuta del centre educacional Delta-Espiga crea un canal al youtube per arribar als infants

Roser Ríos, musicoterapeuta del centre educacional Delta-Espiga, tenia la necessitat de pensar en alguna manera de poder mantenir el vincle amb els nens i nenes tant de l’Espiga com d’altres centres on fa musicoteràpia. I és que la música és molt important per a aquest col·lectiu, ja que és un canal de comunicació molt efectiu per arribar als nens i nenes, que ja tenien la rutina de fer música un dia concret a la setmana.

Arran d’una demanda d’una professora va provar de fer una cançó per internet i va comprovar que va funcionar molt i molt bé. Els nens reconeixien la seva veu i la seva imatge. D’aquí a donar forma al projecte va ser com una inspiració: batejar-lo com a Espurnes; pensar que durés molt poc, que fos integrador, amb imatges de suport de pictogrames; fer sempre el mateix format visual…

D’ aquesta manera va néixer “Espurnes”, i es va adreçar com a aportació desinteressada a la situació actual de la Covid-19. Ríos va tenir molt clar de fer-ho arribar al màxim de nens i nenes que en poguéssin treure profit. I el resultat va ser molt impressionant. Els nens que ja la coneixien reaccionaven molt bé (ho sap perquè li ho han dit algunes famílies) i també es va poder fer arribar a llars d’infants i, en general a tothom que ho demanés.

Roser Ríos

També et pot interessar

Comentaris