“Lluitarem a contracorrent”

Sisco Benet és el nou cap de colla dels Castellers de Vilafranca. Foto: Fèlix Miró
17/05/2020 - 13:00h

Avui diumenge havia de celebrar-se a Vilafranca la diada de Fires de Maig i les colles que hi havien de participar ens envien les seves reflexions

Vilafranca havia de viure aquest diumenge la diada de Fires de Maig, amb Castellers de Vilafranca, Xicots i Colla Jove, una data assenyalada per a les tres colles vilafranquines.

Malgrat tot, la pandèmia de la Covid-19 no ho ha permès i, de fet, fa que l’activitat castellera encara no tingui data de retorn. Les colles es preparen per poder assajar al més aviat possible i, mentrestant, organitzen activitats de tot tipus per poder mantenir el contacte social. Totes elles segueixen reunint-se de forma virtual per anar planificant els mesos que venen.

Els Castellers de Vilafranca, per exemple, han organitzat una tertúlia amb els caps de colla de Verds, Vella, Joves, Minyons i Jove de Tarragona, també vermuts amb els seu cap de colla i president, tenen en marxa un certamen literari, fan activitat esportiva virtual i, a més, també van publicant diferents vídeos. Tot per evitar perdre la part social de l’entitat en una època ben complicada.

El seu nou cap de colla, Sisco Benet, ens envia aquesta breu reflexió en forma de text i, a més, el seu president, Carles Mata, un vídeo gravat des de Cal Figarot.

“Som al maig. Mes de Fires. En aquesta època comença el nostre despertar. Actuacions dels primers castells de nou després de tota una hibernació.
Aquest maig del 2020, tot i que alguns viuen en aparent normalitat (poden anar a treballar, comprar, sortir a passejar, fer esport a l’aire lliure…) al Penedès en som uns quants que encara ens sentim atrapats en una mena de llibertat condicional.

Fins que no puguem compartir hores d’assaig al Figarot amb l’objectiu de pintar el cel de color verd per les places d’arreu del Principat i més enllà no serem realment lliures. Fins que no puguem entonar el nom de Vilafranca i del Penedès després d’una gran diada, no serem lliures.

És una sensació estranya, amb incertesa, inquietud, angoixa, tristor. Però cal dir també que, coneixedor del caràcter dels Castellers de Vilafranca, tinc claríssim que, com sempre hem fet, vencerem els pessimistes, lluitarem a contracorrent per tornar a fer allò que ens agrada, allò que estimem. Tornarem a treballar per demà ser millors que ahir.
Tornarem a fer castells!
Tornarem a ser lliures!
Tornarem a ser més verds que mai!
Ens en sortirem!

També et pot interessar

Comentaris