“Tornarem a trobar-nos”

Bernat Costa, cap de colla de la Jove de Vilafranca
17/05/2020 - 09:00h

Aquest diumenge havia de celebrar-se a Vilafranca la diada de Fires de Maig i les colles que hi havien de participar ens envien les seves reflexions

Vilafranca havia de viure aquest diumenge la diada de Fires de Maig, amb Castellers de Vilafranca, Xicots i Colla Jove, una data assenyalada per a les tres colles vilafranquines.

Malgrat tot, la pandèmia de la Covid-19 no ho ha permès i, de fet, fa que l’activitat castellera encara no tingui data de retorn. Les colles es preparen per poder assajar al més aviat possible i, mentrestant, organitzen activitats de tot tipus per poder mantenir el contacte social. Totes elles segueixen reunint-se de forma virtual per anar planificant els mesos que venen.

La Colla Jove de Vilafranca, per exemple, celebrava enguany deu anys i, de moment, no pot realitzar cap activitat de les que tenia programades de forma presencial i, per tant, estan revisant com ho podem reprogramar tot. A part, organitzen reptes per xarxes socials,fotografies de record i diferents vídeos.

El seu cap de colla, Bernat Costa, ens envia aquesta reflexió:

Estat d’alarma. Tots confinats. Comença la por. És normal. De cop, no pots veure els familiars, amics, coneguts… La part social, fora. Els castells, també! Una cosa tan important a les nostres vides, el contacte (ja sigui físic com social), desapareix.

Els castellers estem acostumats a tot el contrari. Dins la colla hi ha amics, pares, mares, fills… tenim molt contacte físic i personal i sabem que els castells seran de les últimes activitats que tornarem a fer. Estem intentant fer tot allò possible perquè la nostra colla no perdi el fil i intentem estar connectats gràcies a les noves tecnologies, però, no ens enganyem, és difícil.
Els castells sense el contacte entre els castellers no són castells, i esperem que tot això acabi al més aviat possible i puguem tornar a fer el que ens agrada: fer castells i veure els nostres amics, familiars i coneguts.
Aquesta malaltia ens fa veure el que en realitat necessitem a les nostres vides: les persones.

La base dels castells és tot el que ens ha pres la Covid-19, però estic segur que tornarem amb moltes ganes de fer castells, d’anar a plaça, escoltar les gralles i gaudir d’una bona actuació.
Molts ànims a tothom! Salut i castells!

També et pot interessar

Comentaris