L’Alt Penedès o “una pequeña esquinita que queda por ahí”

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències Sanitàries
15/05/2020 - 21:13h

El director del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha anunciat que les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf es diferencien de la regió sanitària metropolitana en la crisi del coronavirus.

La proposta del Departament de Salut de diferenciar l’Alt Penedès i el Garraf de la regió sanitària Metropolitana Sud en les fases de restricció imposades per la crisi del coronavirus havia de comptar amb el beneplàcit del Ministeri de Sanitat per fer-se efectiva.

Aquest divendres a la tarda s’ha sabut quina ha estat la decisió del govern espanyol en una roda de premsa presidida pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. 

Les autoritats espanyoles han vist bé que l’Alt Penedès i el Garraf no es quedessin a la Fase 0 com la resta de la regió sanitària Metropolitana Sud, que és a la que pertanyen. Però Fernando Simón no s’ha referit a aquestes comarques pel seu nom.

La manera com Simón ha volgut destacar que l’Alt Penedès i el Garraf, així com el municipi baixpenedesenc de Cunit passaven a la Fase 1  ha anat així:

Toda la comunidad autónoma está en Fase 1 salvo, básicamente, la área metropolitana de la província de Barcelona… salvo una pequeña esquinita que queda por ahí.

Fernando Simón

Així, Simón ha confirmat -ajudat amb un mapa- que l’Alt Penedès, el Garraf i Cunit seran a partir de dilluns a la Fase 1 i es permetran tot un seguit d’activitats restringides des de fa dos mesos.

També et pot interessar

Comentaris