Primer mercat setmanal a Coma-ruga dins de la fase 1 de la desescalada

La setmana passada ja van obrir parades d’alimentació. (Fotografia: Ramon Costa)
Avatar
15/05/2020 - 16:00h

Aquest dissabte comptarà amb una vintena de parades ubicades a l’avinguda Parlament de Catalunya

El mercat setmanal de Coma-ruga incorporarà una vintena de parades aquest dissabte, concretament a l’Avinguda Parlament de Catalunya, dins de les accions previstes a la fase 1 de la desescalada del confinament pel coronavirus de la Covid-19. Atenent les recomanacions higiènico-sanitàries, s’hi podran trobar parades alimentàries i també des d’aquest dissabte també parades no alimentàries.

Dotacions de la Policia Municipal i de Protecció Civil inspeccionaran el compliment de la normativa higiènico-sanitària i vetllaran per garantir l’aforament permès.

En aquest sentit, la regidora de Mercats, Mari Luz Ramírez, insisteix en que “la reobertura es produirà d’una manera esglaonada i respectant un desconfinament responsable, garantint la seguretat i la distància social”.

Seguint la guia d’ús per a establiments comercials que ha editat aquesta setmana el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), que pertany a la Generalitat, s’informarà els paradistes que se seguiran diverses pautes de seguretat i higiene recomanades.

PUBLICITAT

Aquestes mesures són les següents:

-Només les persones venedores de la parada podran tocar els productes i ho faran ús de guants de protecció, així com de mascareta o de pantalla protectora, seguint les instruccions i recomanacions d’higiene davant la Covid-19. S’evitarà la manipulació simultània d’aliments i diners o altres mitjans de pagament; es fomentarà el pagament amb targeta i s’extremarà la neteja de l’aparell de pagament electrònic després de cada ús, especialment si ha estat manipulat pel client.

-Els llocs de venda s’han de netejar i desinfectar amb freqüència. S’ha de disposar de gel hidroalcohòlic, mocadors d’un sol ús i papereres amb tapa i bossa (preferiblement amb pedal o basculant). -Igualment, s’ha de mantenir el lloc ordenat, amb els productes disposats de forma higiènica, adequadament separat per categories i donant una imatge de neteja segura en tot moment. En cas de devolució dels productes, s’han de desinfectar o mantenir-los en quarantena abans de posar-los novament a la venda.

També et pot interessar

Comentaris