La rambla Sant Francesc de Vilafranca acollirà dissabte un mercat amb productors de la terra

13/05/2020 - 22:00h

Dimarts també hi haurà parades d’alimentació al mercat de la Pelegrina, a l’Espirall, i les parades de la rambla de la Girada s’amplien

A partir del proper dissabte 16 de maig, Vilafranca reprendrà part de l’activitat del mercat no sedentari del dissabte amb les parades de “productors de la terra” i de planter.

Tal i com han fet molts altres municipis darrerament, l’Ajuntament de Vilafranca posa en marxa una part del mercat del dissabte amb parades exclusivament d’alimentació.

Hi haurà les que s’ubiquen habitualment a la plaça de la Constitució i davant de la capella Sant Joan i que estan identificades com a “Productors de la terra”, ja que totes elles porten productes propis i de proximitat de la zona de la Vegueria Penedès.

Les parades es col·locaran a la rambla de Sant Francesc, en ambdós costats de l’espai central, degudament espaiades i seguint totes les mesures de seguretat que marca el protocol establert per les autoritats sanitàries competents.

La zona de venda estarà encerclada i tindrà un accés  únic a la zona del monument a Milà i Fontanals i la sortida pel cantó oposat de la rambla. Als accessos hi haurà hidrogel i així com un rètol informatiu amb les mesures de distanciament i protecció.

La Policia Local i els voluntaris de Protecció Civil controlaran els accessos i el compliment de les mesures de seguretat. Els paradistes han rebut instruccions molt concretes sobre les mesures de seguretat que s’hauran de prendre.

L’horari de venda i d’obertura del recinte serà de les 8 a les 14h.

Pel què fa al mercat de la Pelegrina (L’Espirall), a partir de dimarts vinent dia 19, les parades estaran disposades al carrer Baltà de Cela. Hi haurà únicament les 8 parades d’alimentació del mercat (per tant, tot tipus d’alimentació). Les mesures de seguretat seran les mateixes que les del dissabte. L’horari comercial serà de 9 a 13.30h.

Els mercats de dissabte i dimarts no s’han celebrat des de la declaració de l’estat d’alarma (14 i 17 de març, respectivament).

Parades de planter i de fruita de temporada a la Girada

D’altra banda, a partir d’aquesta setmana, ja es poden trobar parades de planter i de fruita de temporada al petit mercat que de dilluns a divendres es pot trobar a la rambla de la Girada.

Des de la suspensió dels mercats no sedentaris arran de l’estat d’alarma sanitària pel coronavirus, es va autoritzar que productors del mercat dels dissabtes, amb fruita, verdura, mel, oli, lactis, ous, llegums i conserves, tot de producció pròpia, poguessin tenir parada a la rambla de la Girada.

Amb aquesta mesura es volia donar suport als productors de la terra perquè puguin donar sortida als seus productes i alhora fomentar la compra de producte fresc i de proximitat per part de la població.

Així, des d’aquesta setmana ja hi ha parades de fruita de temporada com les cireres i s’hi anirà incorporant progressivament la resta de fruita dolça d’estiu com els préssecs, albercocs, meló, etc.

Pel què fa al planter, d’abril a juny és la temporada per al planter d’horta i per tant, per totes aquelles persones que vulguin plantar ara és el moment.

Es recorda que es poden fer comandes directament al comerciant i recollir-la al mercat.

L’horari de venda de les parades de la Girada és de 9 a 14h i cal que la clientela que s’hi aproximi respecti totes les mesures de seguretat  com el distanciament social, la protecció individual i sobretot en cap cas manipular els productes. Així mateix, els paradistes també tenen instruccions i compleixen les mesures en aquest sentit.

També et pot interessar

Comentaris