Zona verda i 125 pisos en un solar degradat proper al Pati del Gall de Vilafranca

Imatge del solar que es millorarà amb pisos i zona verda
13/05/2020 - 19:00h

L’Ajuntament aprova un pla per millorar urbanísticament durant els propers mesos un espai que ara mateix està en molt males condicions

L’Ajuntament de Vilafranca va aprovar per ple el pla de millora urbana PAU-12 (Pati del Gall), que comprèn el solar situat entre els carrers del Nord, Pati del Gall, Mas i Jornet i el carrer d’Igualada, amb els vots a favor del govern, ERC i Ciutadans i l’abstenció de la CUP i VeC.

Segons el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, aquest nou pla urbanístic ocuparà una franja de 6.000 m2, sobre els quals es preveu la construcció de 125 habitatges, el 30% dels quals seran de protecció oficial (37), i aproximadament un 10% addicional (uns 12) seran públics i de lloguer.

Els blocs tindran un sostre edificable total de 12.500 m2 i seran de planta baixa i tres o quatre pisos. A més, s’hi crearà una zona verda interior de pràcticament 3.000 m2, amb dos accessos, un dels quals, el del carrer Pati del Gall, serà un passatge sotacobert de l’edifici. Segons van apuntar des del govern, la Comissió d’Urbanisme de Barcelona va demanar que la plaça es faci amb perspectiva de gènere, per tal que no hi quedin racons foscos, de manera que aquest és un aspecte que també es tindrà en compte.

Segons va dir Romero, aquests plans de millora urbana permeten renovar espais urbans, aconseguir noves zones verdes i millorar voreres en un sector a cavall del Centre i la Barceloneta-Sant Magí que es troba “degradat”.

Pel que fa al calendari d’execució, Romero apunta que és complicat concretar, ja que el pla urbanístic el tirarà endavant un grup privat, però que ara estan preparant el projecte de reparcel·lació que posa sobre paper les diferents construccions i el detall de la zona verda, que podrien aprovar a finals d’any, per començar amb la llicència d’obres l’any que ve.

Imatge virtual del que serà la zona

“Només puc dir que els promotors en tenen moltes ganes i intentaran començar al més aviat possible”, assegura Romero, al mateix temps que, tot i reconèixer que encara no tenen el Pla d’Habitatge, “és evident que Vilafranca necessita pisos de lloguer i de protecció oficial”.

També et pot interessar

Comentaris