El programa del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell 2020 s’endarrereix al 2022

Un moment de la inauguració del Festival Internacional Pau Casals del Vendrell de l’any passat.
ACN
12/05/2020 - 15:00h

L’edició del certamen del 2021 commemorarà els 120 anys del primer viatge del músic als Estats Units i el 50è aniversari del discurs a l’ONU

L’organització del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell ha cancel·lat oficialment la 40a edició del certamen a causa de les conseqüències socials pel coronavirus.

Les restriccions generades per la Covid-19, que afectaran els trasllats i els allotjaments de músics, així com l’aforament del públic tant en espais tancats com oberts, fan “inviable” la celebració, malgrat que es tractava d’un any “especial” emmarcat per la Capitalitat de la Cultura Catalana del Vendrell 2020.

L’equip del festival ja treballa perquè la 40a edició sigui una realitat el 2021, amb el títol ‘Pau Casals i Amèrica’. Es commemorarà, així, els 120 anys del primer viatge del músic a Amèrica (1901), els 70 anys del concert a la Casa Blanca amb el president Kennedy (1961) i el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides (1971).

La programació d’enguany, el 2022

La programació musical prevista aquest any 2020 pel festival d’estiu al Vendrell s’ajornarà al 2022. Sota el títol ‘Pau Casals i el Vendrell’, buscava endinsar-se en la relació del Mestre amb la seva vila nadiua -el seu paisatge sentimental, els elements simbòlics de la seva infantesa musical i l’estima per la seva terra-. Tanmateix i atesa la singularitat del programa del 2021, la programació prevista per a aquest any s’ajornarà al 2022.

PUBLICITAT

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, lamenta haver de prendre la decisió pel públic “habitual” del Festival Pau Casals, tant del Vendrell com de la resta de la comarca del Baix Penedès, del país i també estrangers, així com pels col·laboradors i patrocinadors, tant privats com públics, que sempre “han donat suport a aquest esdeveniment musical de primer nivell internacional”.

També et pot interessar

Comentaris