Arxivada la denúncia per un suposat tracte de favor en unes oposicions a la policia de Calafell

Imatge de policies locals de Calafell en un control durant l’estat d’alarma pel Covid-19. (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
11/05/2020 - 21:00h

L’Audiència de Tarragona ha rebutjat el recurs presentat per la fiscalia i dona el cas per tancat

L’Audiència provincial de Tarragona ha arxivat definitivament la denúncia per un suposat tracte de favor en unes oposicions a l’Ajuntament de Calafell, celebrades l’estiu de 2018. El tribunal no ha admès a tràmit el recurs de la fiscalia contra el primer arxiu de la denúncia, que va dictar el jutjat de primera instància i instrucció número 9 del Vendrell.

Aquell primer arxiu, segons ha informat l’Ajuntament de Calafell i que va ser decretat fa set mesos, descartava cap il·lícit penal en el desenvolupament de les oposicions i fins i tot hi veia una finalitat personal en les acusacions. La denúncia, presentada per un sindicat policial, es referia a dos aspirants a places de la Policia Local de Calafell que no havien superat la revisió mèdica, però van ser acceptats posteriorment quan van aportar un contrainforme facultatiu.

En el seu moment, el tribunal qualificador va emetre un comunicat en què argumentava la seva decisió en base a diferents sentències existents. També rebutjava qualsevol tracte de favor i recordava que cap polític en formava part.

PUBLICITAT

El tribunal de les oposicions responia de forma expressa el portaveu del grup municipal de Ciutadans al consistori calafellenc, José Manuel Tejedor, que havia fet unes manifestacions públiques en les quals insinuava un presumpte favoritisme, que els tribunals de justícia han descartat per complet i de forma definitiva.

L’Ajuntament de Calafell destaca que està estudiant la possibilitat d’iniciar accions legals, per un suposat delicte de denúncia falsa, contra el sindicat i el portaveu de Ciutadans.

També et pot interessar

Comentaris