Els pacients ingressats per Covid-19 a la Regió Sanitària Camp de Tarragona es concentraran en dos hospitals

Exterior de l’Hospital del Vendrell, que aquest dilluns comença a reactivar activitats afectades per la crisi del Covid-19.
11/05/2020 - 06:00h

Seran derivats al Joan XXIII de Tarragona i al Sant Joan de Reus, mentre que l’Hospital del Vendrell reprèn l’activitat quirúrgica

La Regió Sanitària Camp de Tarragona, en col·laboració amb les gerències dels proveïdors hospitalaris, preparen el pla de desescalada de l’activitat assistencial i la recuperació d’especialitats i proves que havien quedat suspeses amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. Aquest dilluns ja es començaran a notar canvis importants a l’Hospital del Vendrell, entre d’altres equipaments sanitaris de la zona.

La Regió Sanitària Camp de Tarragona remarca que es preveu que a partir del proper dilluns, 18 de maig, es concentrin en els hospitals Joan XXIII de Tarragona i el Sant Joan de Reus els pacients amb Covid-19 que precisin ingrés hospitalari a la Regió.

En concentrar els pacients positius en aquests dos centres es permetrà que la resta no tinguin pacients ingressat per coronavirus i puguin treballar en l’activitat assistencial sobrevinguda i en la recuperació de l’activitat que s’ha hagut de desprogramar i no s’ha realitzat durant les darreres setmanes.

A més, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus crearan dos circuits d’accés i atenció als pacients tenint en compte si es tracta de pacients de Covid-19 positiu o no.

Això també permetrà als dos hospitals recuperar l’activitat específica que només es realitza en aquests centres com a referència de la Regió Sanitària Camp de Tarragona i obrir les agendes d’especialitats i cirurgia per recuperar activitat demorada.

La resta de centres hospitalaris com l’Hospital del Vendrell, l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona i l’Hospital Pius de Valls, conjuntament amb els dos hospitals que acolliran malalts Covid-19 positius començaran a programar i a realitzar activitat funcionant amb una llista d’espera única per a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

Els criteris per a la programació basada en aquesta llista d’espera única de la regió sanitària serà el nivell de prioritat per la gravetat del procés i el temps en la llista d’espera.

La nova situació a l’Hospital del Vendrell

Pel que fa al cas de l’Hospital del Vendrell, mantindrà a l’àrea d’Urgències circuits independents per a l’atenció a malalts respiratoris, amb sala d’espera pròpia, despatx a atenció continuada i boxos independents. En hospitalització es fa sistemàticament una prova PCR a tot pacient ingressat al centre que ingressi per urgències.

L’activitat quirúrgica començarà aquest mateix dilluns activant un dels tres quiròfans, amb un distribució proporcional a l’activitat enregistrada l’any anterior. La previsió és incorporar un segon quiròfan el mes de juny.

Segons ha informat també la Regió Sanitària Camp de Tarragona, es prioritzarà tota patologia provinent de diagnòstic ràpid i llista d’espera preferent i totes aquelles intervencions amb preoperatori que han estat anul·lades.

Recordem que el mateix Hospital del Vendrell va recuperar dilluns 4 de maig els parts que es derivaven a l’Hospital de Santa Tecla durant l’etapa més alta de la crisi de la Covid-19.

Finalment, val a dir que en consultes externes es planteja una recuperació inicial d’un 25% a un 30% els primers quinze dies. Es faran 5 visites presencials per dietari intercalant-ne 2 o 3 visites telefòniques.

També et pot interessar

Comentaris