Es duplica l’augment de l’atur al Penedès durant el més d’abril

Entrada a l’Oficina Municipal de Treball de Vilafranca. FOTO: FÈLIX MIRÓ
10/05/2020 - 18:00h

El darrer mes 1.531 persones s’han quedat sense feina al territori com a conseqüència de la crisi econòmica generada per la Covid-19

La pandèmia de Covid-19 continua fent estralls en l’ocupació. Tot i que al març la destrucció de llocs de treball encara no es va fer massa evident en les xifres de l’atur, a l’abril els registres que ha fet públics l’Observatori de Treball demostren que la desocupació augmenta.

El Penedès no s’escapa d’aquesta desfeta, amb un augment d’aturats durant l’abril que gairebé duplica el que es va registrar al març. A l’abril, l’Alt i el Baix Penedès van sumar conjuntament 772 persones a les llistes de desocupació, i el mes passat la xifra es va elevar fins als 1.531 aturats.

El Baix Penedès, igual que el mes anterior, continua liderant la destrucció d’ocupació al territori, amb 876 nous inscrits a les llistes d’atur. Durant el març la xifra va ser de 602. Així, en només dos mesos la comarca costanera ha perdut més de 1.400 assalariats, i es torna a situar entre les zones de Catalunya amb una major taxa d’atur, una mica superior al 18,6%.

Alt Penedès

L’Alt Penedès, que al març havia contingut prou bé els primers efectes de la pandèmia, ha sucumbit aquest abril a les conseqüències de la crisi sanitària.

A la comarca s’han registrat 655 nous aturats, molt per sobre dels 170 que hi va haver al març. La taxa d’atur de l’Alt Penedès també s’ha vist incrementada amb els nous aturats, i s’acosta ja a l’11%.

També et pot interessar

Comentaris