Cristaleria de l’Arboç iniciarà dilluns un ERTO per causes productives

La fàbrica de Cristaleria Española a l’Arboç.
08/05/2020 - 14:00h

Els sindicats critiquen la implantació de la mesura durant la crisi del Covid-19 en una empresa d’un grup amb beneficis i que reparteix dividents

L’empresa Saint-Gobain Cristalería, S.L ha comunicat als sindicats de la planta de Cristaleria Española a l’Arboç, però també als de les instal·lacions del grup a Avilés (Astúries) i Madrid, el registre a l’autoritat laboral d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causes d’organització i producció a causa dels efectes de la crisi del coronavirus de la Covid-19.

Segons ha donat a conèixer al 3d8 el sindicat de la CGT -força majoritària al comitè empresa de la planta arbocenca dedicaca a la fabricació de vidre per als sectors de l’automoció i la construcció-, l’empresa aplicarà l’ERTO a partir de dilluns que ve, 11 de maig, i afectarà a més de 800 treballadors i treballadores.

La CGT recorda i destaca la indignació conjunta de les seccions sindicals CCOO, UGT i la mateixa CGT pel que fa a “la negociació de mala fe mantinguda durant el període de consultes per part de l’empresa i que el pes d’aquesta crisi hagi de recaure en les arques de l’estat i en el poder adquisitiu dels treballadors”.

“Des de la Secció Sindical CGT volem manifestar el nostre malestar ja que el registre de el nou ERTO-ETOP suposa una agressió a tots nosaltres, a les nostres condicions laborals, al nostre poder adquisitiu i a la nostra dignitat”, explica el sindicat en un comunicat.

“Suposa una humiliació des del minut 1 de la negociació quan va decidir passar el corró sense miraments”, afegeix.

A més, segons diu també el mateix sindicat majoritari al comitè de la fàbrica de Cristaleria a l’Arboç, l’ERTO presentat “suposa una clara agressió d’una empresa que ha publicat quantiosos beneficis a principis d’any, un grup internacional que ha sortit públicament a la palestra mostrant una solvència financera per poder fer front a aquesta crisi, un grup que d’aquí a uns mesos repartirà dividends”.

Des de la mateixa secció sindicat, que parla de “condemna dels treballadors a la precaritat”, es conclou que “el comportament de Saint-Gobain Cristalería, S.L és una aberració i ens tindran al davant per combatre aquest atropellament amb totes les armes que tinguem al nostre abast”.

Recordem que Cristaleria Española, SA ja va implantar un primer ERTO en la primera fase de l’estat d’alarma pel coronavirus, aleshores justificat per una causa major.

També et pot interessar

Comentaris