Les empreses del sector dels casaments reclamen reprendre ja l’activitat

Un dels esdeveniments organitzats per Cal Blay. FOTO: CAL BLAY
Eva López
08/05/2020 - 18:00h

Una cinquantena d’establiments proposen un pla especial per poder tornar a treballar amb mesures de seguretat excepcionals

A començaments del mes de març, Cal Blay –una de les empreses líders al territori en l’organització de casaments– tenia concertats 185 enllaços per a aquest any. La situació, després de la davallada que hi va haver amb la crisi econòmica del 2008, pintava millor que mai.

Però la Covid-19 ha estroncat la bona marxa de l’empresa sadurninenca, i també de les desenes de companyies que es dediquen a l’organització de casaments i grans esdeveniments a Catalunya.

“Dels enllaços que teníem programats, 120 els hem traslladat a l’any que ve i, pel que fa a la resta, estem pendents de saber què passarà”, ha explicat Santi Carda, director de Cal Blay. Però tot i que han pogut conservar molts dels contractes que havien establert, la situació és crítica.

PUBLICITAT

“Les empreses com la nostra, que no som pimes, gairebé no podem optar a cap ajuda. Si no ens deixen obrir aviat, n’hi ha molts que ja no podran aixecar més la persiana”, ha advertit Carda.

La temporada més forta de casaments i grans esdeveniments ha coincidit amb la declaració de l’estat d’alarma, la qual cosa ha fet que la majoria d’empreses hagin donat la temporada per perduda. “Això és com la vinya. Et passes l’any regant per treballar fort els mesos bons, i una tempesta t’arruïna la collita. A nosaltres ens ha passat això”, assegura l’empresari.

Per mirar de fer front comú davant l’administració, un centenar de companyies i emprenedors dedicats al sector dels casaments i els grans esdeveniments han creat una associació a través de la qual demanen un pla especial de desconfinament per a elles. De moment el coŀlectiu està a l’empara de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).

Entre altres coses, reclamen que els deixin reprendre l’activitat de manera immediata, i que ho puguin fer sense limitacions d’aforament. “Sabem que és un moment delicat, i que hem de posar totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels nostres clients. Estem disposats a fer-ho”, ha apuntat Santi Carda.

Entre altres coses, les empreses del sector proposen fer controls de temperatura als convidats als esdeveniments, implantar protocols de desinfecció d’espais i material que s’usen en les celebracions i disposar de gel hidroalcohòlic per poder-se netejar amb freqüència.

Més enllà de superar plegats la crisi derivada de la pandèmia de SARS-CoV-2, l’associació té l’objectiu de ser longeva en el temps. “L’objectiu és fer força per reclamar el que necessitem”, ha apuntat Carda.

També et pot interessar

Comentaris