Vinseum celebrarà durant quinze el Dia Internacional dels Museus

Xavi Gonzàlez
07/05/2020 - 20:00h

Ho farà a partir de dilluns que ve, a través de les xarxes, socials amb activitats per a tots els públics

Com cada any, el Dia Internacional dels Museus (DIM) tindrà lloc el dilluns 18 de maig. Ateses les circumstàncies ocasionades per la Covid-19, l’ICOM (Consell Internacional dels Museus) ha proposat una celebració de tipus no presencial.

El lema proposat per l’ICOM per al DIM’2020 és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”. El #DIM2020 té com a objectiu esdevenir un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com promoure eines per identificar i superar els prejudicis en el que els museus mostren i en les històries que expliquen. A més, des del Departament de Cultura de la Generalitat també es proposa el lema #TornaremalsMuseus.
Des de Vinseum s’ha organitzat una programació pel DIM exclusivament a les xarxes. El museu disposa de perfil propi a Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Les diferents propostes del DIM 2020 s’aniran publicant als perfils del museu per tal de compartir-los amb el públic digital. Les propostes començaran aquest mateix dilluns i s’allargaran fins el diumenge 24 de maig.

Cinc activitats

Sota el lema 2020 es farà difusió de les activitats que el museu realitza amb entitats que treballen per la igualtat, la diversitat i la inclusió. En aquest sentit hi ha dues entitats que rebran una atenció especial. D’una banda Mas Albornà i el seu equip de Viu la vinya, que han estat realitzant visites guiades al museu amb el nom “I tu, com ho veus?”. I de l’altra la cooperativa d’integració social L’Olivera que parlarà dels seus projectes i de la seva participació al Most Festival.

Pel que fa a les propostes educatives per la canalla es farà una crida a la participació al projecte “Patrimonis confinats” amb l’objectiu de recollir i conservar objectes o creacions que els nens i nenes hagin utilitzat i creat durant aquests dies de confinament per tal de poder documentar el moment. Però també hi haurà espai per a propostes més lúdiques que inclouran un escape room virtual i un quiz.

PUBLICITAT

Es farà un Challenge del museu on el repte consistirà en la recreació d’una selecció de peces que es poden veure a l’exposició permanent del museu, en la línia dels Arts Challenge que estan tenint tant de ressò a les xarxes socials. Les obres que es proposarà recrear seran molt diverses per tal de facilitar i incentivar la participació de tot tipus de públic. S’oferiran premis a les recreacions que tinguin més acceptació a xarxes socials.

Vi Talk. Aquesta és una nova línia de tastos amb els cellers amics d’honor de Vinseum. Aquests tastos estaran disponibles al canal de Youtube del museu i també es compartiran a les xarxes socials els dijous. En concret durant el DIM estan previstos dos tastos online; el 14 de maig estarà dedicat a Gramona, i el dia 21 de maig el protagonista serà el celler L’Olivera.
Finalment, Museumquiz, un joc, també pels adults, per aprendre o demostrar els coneixements sobre les cultures del vi.

El Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat unes dates alternatives per celebrar presencialment el Dia Internacional dels Museus, que seran del 14 al 16 de novembre. Finalment, la Nit dels Museus també ajorna la seva celebració i es trasllada al 14 de novembre.

També et pot interessar

Comentaris