L’hospital de Vilafranca allibera llits destinats fins ara a Covid-19

Judit Benages
07/05/2020 - 13:30h

Al centre vilafranquí continuen des de fa dies baixant els ingressats per malalties respiratòries i pujant les altes de Covid-19

Continuen arribant bones notícies des de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, on es confirma la tendència a la baixa pel que fa a la xifra de persones ingressades amb malalties respiratòries (que no vol dir que en aquests moments totes siguin positives en Covid-19, ja que els resultats de les proves no són immediats).

Fins dijous al migdia d’aquests tipus d’ingressats n’hi havia 11, molt lluny dels 74 que tenien durant el pic de la pandèmia, fa cinc setmanes. Les altes continuen incrementant-se, i ja són 114 les persones que han pogut tornar a casa.

Afortunadament, des de diumenge no es lamenta cap més defunció per Covid-19 al centre sanitari vilafranquí, i fins dijous al migdia són 32 les persones que han mort a l’hospital de Vilafranca.

Alliberament de llits
Des del centre vilafranquí expliquen, doncs, que en els últims dies han anat mantenint la línia d’estabilitat i tranquil·litat pel que fa als ingressos per Covid-19.

Així, tot i que durant aquestes setmanes s’han atès les urgències i patologies greus que no eren ajornables, en els darrers dies ja es van assumint més malalts amb altres patologies perquè s’han alliberat llits que fins ara estaven destinats a pacients de Covid-19.

PUBLICITAT

Així doncs, l’hospital s’està preparant per recuperar l’activitat programada amb les precaucions necessàries, però de moment continuen anuŀlades totes les consultes externes, proves i radiologia amb l’objectiu d’evitar desplaçaments de la població i prevenir els possibles contagis, ja que, tot i que les xifres han millorat, no es pot abaixar la guàrdia.

Els usuaris que tenen visites programades o resten a l’espera de resultats de proves mèdiques seran informats per via telefònica o rebran per carta una nova citació. En cas que algun usuari s’hagi de visitar presencialment per criteris mèdics, serà avisat per SMS o a través d’una trucada telefònica perquè acudeixi a l’hospital.

Sí que continuen en funcionament les consultes presencials d’obstetrícia i les ecografies de tocoginecologia. També se seguiran fent les visites presencials a Consultes Externes dels pacients tractats amb Sintrom.

També et pot interessar

Comentaris