Junts per Vilafranca debat sobre la reactivació econòmica a la vila

05/05/2020 - 14:00h

Segons el partit, l’economia vilafranquina necessita per tirar endavant incentius fiscals, innovació tecnològica i més formació

L’economia vilafranquina necessita incentius fiscals, innovació tecnològica i més formació. Aquestes van ser algunes de les conclusions extretes de la trobada telemàtica que Junts per Vilafranca va celebrar fa uns dies emmarcada dins el procés participatiu ciutadà que el govern municipal ha iniciat per recollir propostes per reactivar l’economia local.

Un procés participatiu que ha reunit el govern de Pere Regull amb el comerç, entitats i agents socials i econòmics vilafranquins, administracions comarcals, la comissió de les Fires de Maig i amb tots els grups polítics del consistori.

Junts per Vilafranca dona suport a les mesures d’ajornament o exempció tributària aprovades per l’Ajuntament que afecten àmbits tan diversos com les terrasses de restauració, els mercats no sedentaris, circulació de vehicles, escoles de música, enoturisme i arts, llars d’infants, Complex Aquàtic, zones blaves o bus urbà, entre d’altres.

Consideren que cal aprofundir en aquests incentius fiscals i crear-ne de nous per tal de reactivar el creixement econòmic i alleugerir la càrrega a les empreses i famílies. També se sumen a la proposta del govern de crear un marketplace pel comerç local i consideren que cal continuar ampliant la digitalització i innovació generada arran del confinament.

Segons Junts per Vilafranca, la creativitat demostrada pel comerç davant l’adversitat és un senyal que el sector ha comprès la urgència amb la que s’ha de reinventar i esperen que aposti per aquesta positiva evolució.

Per últim, també proposen ampliar l’oferta formativa cap a les empreses amb programes municipals com la que s’ha anat impartint durant el confinament per tal que es tregui el màxim rendiment de les eines que ja estan a l’abast dels empresaris i que puguin generar riquesa i
llocs de treball.

De la trobada —la primera d’un grup polític local per afrontar l’escenari econòmic posterior al confinament— en van sortir moltes més propostes que s’acabaran de detallar amb el regidor de promoció econòmica JoanManel Montfort, present a la reunió juntament amb l’alcalde i diversos regidors, i es traslladaran al govern municipal amb l’esperança que es pugui superar l’impacte del confinament com més aviat millor.

També et pot interessar

Comentaris