Més conflictes familiars i veïnals a Calafell durant el confinament

Un control policial a Calafell. (Fotografia: Ajuntament de Calafell)
Avatar
04/05/2020 - 13:00h

La Policia Local detecta més casos i l’estat d’alarma també passa factura a persones amb problemes psiquiàtrics

La Policia local de Calafell s’ha hagut de multiplicar en els darrers dies per atendre conflictes familiars i veïnals. I també ha hagut d’actuar en situacions que afectaven persones amb problemes psiquiàtrics.

Així ho assegura l’Ajuntament de Calafell, que especifica que fins i tot hi ha hagut casos d’amenaces i intents d’agressió a personal sanitari i a les mateixes forces de seguretat. A mesura que el confinament s’ha anat allargant, el nombre d’aquest tipus d’incidència s’ha disparat, segons el consistori calafellenc.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Calafell, Artur Peña, explica que “molts d’aquests problemes, tant personals, com familiars o de comunitat, devien venir d’abans, però s’han agreujat per la tensió del confinament”. Peña afegeix: “La Policia Local fa sovint serveis relacionats amb la convivència familiar i veïnal, però d’un parell de setmanes capa aquí, segurament perquè el confinament començava a pesar,  hi ha més casos i més complicats”.

L’Ajuntament de Calafell, a més, vol recordar que molts d’aquests conflictes poden resoldre’s mitjançant la mediació i que la mateixa Policia local disposa d’una unitat que fa aquesta tasca. Però que hi ha hagut casos que no poden tolerar-se, com l’intent d’agressió al personal d’una ambulància, l’agressió a dues agents de policia per part d’una persona detinguda, o diverses amenaces i intimidacions a farmàcies.

“Una altra cosa és que una persona malalta oblidi la medicació o que el confinament li produeixi un atac d’angoixa. Hem de tenir empatia per aquestes situacions, que requereixen una resposta sanitària, encara que sigui la Policia qui arribi primer al lloc dels fets”, diu el regidor de Seguretat.

PUBLICITAT

El consistori calafellenc també recorda que existeixen diversos recursos en línia que donen pautes per encarar psicològicament el confinament. Estar tancat a casa pot provocar fàcilment sensació de soledat, ira, tristor, avorriment, angoixa o estrès. Més intensa a mesura que passen els dies i la situació es prolonga.

En aquest enllaç hi trobareu més informació sobre la gestió emocional del confinament i recomanacions de salut mental i sobre les addiccions.

També et pot interessar

Comentaris