ERC demana un gran Acord de Ciutat per reconstruir Vilafranca

Els regidors d’ERCen una imatge d’arxiu
29/04/2020 - 16:05h

Els republicans exigeixen una modificació urgent dels pressupostos municipals i una taula amb els actors socials i econòmics per acordar prioritats

A finals del 2019 el govern vilafranquí i Esquerra Republicana van arribar a un acord per tirar endavant els pressupostos municipals per al 2020, amb l’abstenció dels republicans, l’objectiu: desbloquejar diversos àmbits aturats durant molts anys i per potenciar inversions en nous equipaments.

Aquell acord que, segons una nota enviada per ERC, havia de servir per fer un pas endavant, “actualment es troba absolutament superat per la situació econòmica i social derivada de la crisi sanitària de la Covid-19”.

Per aquesta raó des d’Esquerra Republicana es considera que cal un replantejament dels comptes posant dos grans objectius absolutament prioritaris. Per una banda el suport a les persones afectades per aquesta crisi, ja sigui pel fet d’haver patit un ERTO o perquè la seva activitat professional ha hagut de tancar. I per altra banda, generar un impuls valent, ambiciós i agosarat per donar suport a tot el teixit productiu i comercial de Vilafranca.

Des d’Esquerra Republicana consideren que Vilafranca té un Ajuntament sanejat, fet que li ha de permetre assumir els reptes necessaris per fer front a aquesta crisi, amb mesures urgents i de llarg recorregut, perquè cal tenir ben present que aquesta crisi no és només una situació del present, sinó que caldrà disposar de recursos durant diversos exercicis.

Els republicans posen de manifest que des de les diferents administracions s’han anat definit plans de xoc, ajudes i accions per fer-hi front, i que Vilafranca és urgent que també ho faci. Per això proposen que cal treballar amb els agents socials i econòmics i amb els diferents grups municipals de l’Ajuntament per establir un pla de xoc i acordar les línies de treball pel propers mesos. Només així, afirmen, es podrà dibuixar una estratègia compartida i consensuada  per sortir d’aquesta situació amb el millor èxit possible.

El regidor Pere Sàbat exposava que “l’estat d’alarma, necessari per frenar la pandèmia, ha impactat de forma clara, directa i contundent a diferents sectors de la nostra societat, socials i econòmics, uns sectors a qui cal donar resposta, també des de Vilafranca. Per aquest motiu cal un gran acord de ciutat per reimpulsar Vilafranca des de tots els àmbits, amb els agents econòmics, socials, culturals, educatius i els grups municipals presents a l’Ajuntament”.

Els republicans argumenten que la situació límit de moltes famílies i dels sectors econòmics fa més necessària que mai una resposta conjunta. “Una resposta valenta i ambiciosa que permeti capgirar aquesta situació. No es tracta de tornar a normalitats passades, sinó de construir un futur de prosperitat compartida”.

Sàbat remarca que “la recuperació no depèn únicament de l’administració. Ni del govern ni de l’oposició. Ni dels agents econòmics i socials. Ni dels afectats. Depèn de tothom. Si algú ho pretén fer sol, fracassarà. Per això s’imposa la necessitat d’impulsar un gran Acord de Ciutat per impulsar Vilafranca i impulsar la modificació urgent del pressupost”. Els republicans volen que la taula entre agents i ajuntament funcioni en el termini d’una setmana a partir del ple municipal.  

També et pot interessar

Comentaris