Cesk Freixas enllesteix un micromecenatge per al seu vuitè disc

Xavi Gonzàlez
29/04/2020 - 13:00h

El cantautor riudebitllenc acaba de publicar el poemari ‘El delta de les paraules’ amb l’editorial Rosa dels Vents

El cantautor riudebitllenc Cesk Freixas enllesteix aquests dies la campanya de micromecenatge que va engegar per poder editar el seu vuitè treball discogràfic. De fet, Freixas havia d’aconseguir 15.000 euros, i quinze dies abans que es tanqui el projecte a través de Verkami ja n’ha aconseguit més de 16.000 gràcies a gairebé 600 mecenes.

Superat el primer obstacle i amb la seguretat de tenir la primera inversió, ara s’ha posat com a objectiu arribar als 20.000 per poder dur a terme l’enregistrament d’un videoclip o el making of, entre d’altres coses.
Pel que fa al disc, la previsió és tenir-lo físicament a finals d’aquest any i iniciar la gira la primavera del 2021. Es tracta d’una àlbum en què Freixas treballa des de fa molts mesos amb el guitarrista i arranjador musical Víctor Nin.

Freixas explica que les cançons del disc evidenciaran un canvi de rumb. “Vull fer una cosa que no he fet fins ara: un disc amb el format de duet”, explica. I és que es tracta d’un treball que va néixer amb la voluntat d’aproximar-se a les arrels i l’essència de la cançó d’autor. “Hem estudiat minuciosament les textures, els timbres i les intensitats de l’acústica de les guitarres i he preparat relats literaris que he volgut tractar estrictament com a peces poètiques, juntament amb poesies d’autors i autores dels Països Catalans que, per primera vegada en la meva carrera professional, he musicat”, diu. En definitiva, torna el Cesk Freixas més íntim i més reivindicatiu, el de la poesia i la cançó de protesta.

PUBLICITAT

Cal destacar que és la tercera vegada que Cesk Freixas realitza un crowdfunding, i val a dir que en tots els casos han estat superats amb èxit.

D’altra banda, aquesta setmana l’editorial Rosa dels Vents presentava la seva nova col·lecció de poesia, anomenada “Contraveu”, que inclou el poemari de Cesk Freixas El delta de les paraules, un llibre dividit en tres capítols que simbolitzen el curs d’un riu. Un riu entès com el pas del temps i de la vida i que es divideix en la font, el meandre i el delta, que fan referència a la presa de consciència, la protecció de la memòria i la reflexió sobre la necessitat de posar les paraules al centre.

També et pot interessar

Comentaris