L’Alt Penedès rema en la mateixa direcció per la recuperació econòmica

29/04/2020 - 11:44h

Es promouen taules de treball amb ajuntaments, CCCAP, Diputació, Generalitat, FEGP, Cambra de Comerç, CCOO, UGT, Intersindical CSC i el SOC

El govern de Vilafranca està coordinant quatre taules de debat amb representants de diferents sectors per impulsar mesures i reactivar l’economia de la ciutat i també de la comarca.

Pel que fa a la que afecta l’Alt Penedès, el regidor de Desenvolupament econòmic i projecció exterior de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, explica que es van reunir per primer cop ahir dimecres representants de la que el 2014 – en plena crisi econòmica- va anomenar-se Taula Comarcal per a la Reindustrialització de l’Alt Penedès i que ara es dirà Taula Comarcal per a la Recuperació Econòmica.

Tot i que el nom canvia lleugerament, els agents implicats són els mateixos que aleshores: Consell Comarcal de l’Alt Penedès, de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Cambra de Comerç, SOC, UGT, CCOO,Intersindical CSC i també representants de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona, que expliquen les experiències d’altres municipis. En la taula també hi són presents diferents ajuntaments com ara el de Vilafranca, Sant Sadurní, Santa Margarida i els Monjos, Gelida i Catsellet i la Gornal, entre altres.

Segons Montfort no s’ha incorporat el sector vitivinícola ni el d’enoturisme “perquè ja disposen dels seus propis fòrums de trobada amb qui, òbviament, caldrà coordinar posteriorment les diferents propostes dels diversos sectors”.

Amb aquesta taula, que té com a base el Pla d’Acció per a la Reactivació de l’Activitat Econòmica de Vilafranca, el que es pretén és, en paraules de Montfort, “saber en quin punt es troba cada sector, quines propostes i prioritats tenen i veure com ho podem fer per poder sortir de la situació actual de la millora manera possible”.

A banda, el consistori vilafranquí coordina una taula pròpiament de Vilafranca, que es va reunir a principis de setmana amb una divuitena de persones representatives de diversos àmbits (comerç, restauració i hostaleria, cinemes i locals d’oci i agències de viatges, entre altres) amb també la intervenció de representants de Diputació i Generalitat.

A més, també s’han reunit amb els regidors dels diferents partits polítics de la vila per tal que aquests els donin les seves idees i aportacions al Pla d’Acció i, finalment, també s’estan reunint amb membres de la Comissió de les Fires de Maig per tal de decidir si finalment es poden fer unes fires virtuals o no per tal de donar més visibilitat al sector empresarial penedesenc.

Segons Montfort des de la Generalitat els han comentat que no hi ha cap iniciativa com la que es vol impulsar des de Vilafranca de fer unes fires virtuals i, tot i que reconeix que tirar-ho endavant no serà fàcil perquè hi ha molts condicionats a tenir en compte i moltes empreses no estan al 100% operatives, el regidor apunta que faran “tot el possible per fer-ho, sempre que sigui d’interès pel sector empresarial”.

També et pot interessar

Comentaris