Calafell cancel·la tota l’activitat cultural i festiva de l’estiu i destinarà el seu pressupost a ajuts

29/04/2020 - 10:49h

Tot i que la situació es vagi normalitzant, des del consistori es veu inviable la celebració d’actes tradicionals

L’Ajuntament de Calafell ha pres la decisió de cancel·lar tota l’activitat cultural i festiva de l’estiu. I a més, anuncia que destinarà el pressupost d’aquesta programació, d’uns 250.000 euros, a nodrir un fons municipals d’ajuts per fer front als efectes socials i econòmics de la pandèmia de la Covid-19.

La suspensió, que s’aplicarà com a mínim fins a principis de setembre, inclou les festes majors i esdeveniments tan importants i multitudinaris com la Trobada d’Havaneres de la Costa Daurada o el Mercat Medieval. És indistint que es faci a l’aire lliure o sota cobert. L’Ajuntament compta amb un informe de Protecció Civil que detalla les dificultats per realitzar activitats públiques. Les previsibles mesures de seguretat i de limitació d’aforament fan pràcticament inviables els actes tradicionals.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que “hem de ser realistes i no enganyar-nos”. Afegeix: “No és una decisió que agradi ningú, però no podem córrer riscs. I hem d’entendre que la normalitat a la qual anirem tornant no serà la que coneixíem”.

L’alcalde ha avançat que el fons d’ajuts “comptarà amb una quantitat molt superior a la provinent de la cancel·lació, però ens sembla que disposar d’aquests diners serveix per il·lustra que venen temps difícils i que haurem de fer nous sacrificis perquè ningú quedi despenjat”.

L’Ajuntament està treballant en els ajuts i espera concentrar-los el més aviat possible. Per tirar-los endavant, es buscarà el consens dels grups municipals.

També et pot interessar

Comentaris