El personal d’ambulàncies ja no s’haurà de rentar la roba de feina a casa

D’esquerra a dreta, Neus Gisbert i Luis Enrique Rodríguez
28/04/2020 - 16:31h

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat les mesures cautelars que ha demanat CCOO al Departament de Salut

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat les mesures cautelars demanades per CCOO i requereix al Departament de Salut perquè el personal d’ambulàncies no renti a casa seva la roba de treball i els equips de protecció.

Així, estableix que ha de ser l’empresa Transport Sanitari de Catalunya qui es responsabilitzi i assumeixi la rentada, desinfecció i, en cas necessari, la destrucció de la roba de treball. Segons CCOO, aquestes mesures cautelars afecten aproximadament 1.600 treballadors de transport sanitari urgent i no urgent d’aquesta empresa.

La interlocutòria argumenta que no només estan exposats al coronavirus els treballadors que estan en contacte amb possibles casos. La setmana passada ja vam informar que des del comitè de treballadors de l’Alt Penedès de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya es denunciava el que ells consideren un tracte diferencial amb altres coŀlectius sanitaris tot i també estar en primera línia i, per tant, en contacte continu amb malalts de Covid-19.

El penedesenc Luis Enrique Rodríguez, amb servei a l’Alt Penedès, explicava en l’edició de la setmana passada que els treballadors s’havien de fer càrrec de la neteja dels seus uniformes i sovint no tenen tots els recursos per protegir-se de possibles contagis per coronavirus, ja que els protocols de salut laboral s’estan aplicant de manera arbitrària.

Rodríguez apunta que “qualsevol persona pot contagiar” i apunta que els treballadors de les ambulàncies només es poden posar l’equip de protecció quan han de tenir contacte amb una persona que ja ha donat positiu o té símptomes, però no amb la resta, tot i que ara ja se sap que hi ha persones positives sense símptomes, el qual també pot ser el seu cas, de manera que podrien contagiar els pacients que han de curar.

També et pot interessar

Comentaris