“Guarde su sana distancia”

Meritxell Ricarte amb la seva família
28/04/2020 - 06:00h

La família penedesenca Raventós-Ricarte explica com viu el confinament des de Mèxic, on treballen pel celler Finca Sala Vivé del Grup Henkell-Freixenet

Molts penedesencs estan passant l’estat d’alarma fora del nostre territori ja que, molts d’ells, viuen en altres països ja sigui de forma temporal o més o menys definitiva. És el cas de la família Raventós-Ricarte. La Meritxell Ricarte ens explica en primera persona com està vivint la situació des de Mèxic, on treballen pel celler Finca Sala Vivé del Grup Henkell-Freixenet.

“Des del 2012 vivim a Mèxic, on treballem pel celler Finca Sala Vivé que el Grup Henkell-Freixenet té a l’estat de Querétaro. Vam ser molt conscients de la situació i del problema del coronavirus a finals de febrer, quan es van suspendre els viatges de negocis que havíem de dur a terme, així com una reunió que s’havia de fer a Barcelona per part de la filial. Llavors, a Mèxic gairebé no es parlava del Covid-19 ni se’n coneixia cap cas.

Nosaltres vam prendre la decisió de tancar les instaŀlacions al turisme i als proveïdors no indispensables des del 18 de març, el mateix dia que es van suspendre les classes a tot Mèxic. Érem el primer celler que prenia aquesta mesura de conscienciació a nivell estatal.

Una altra de les mesures que es van prendre a l’empresa va ser proporcionar informació veraç a tots els treballadors mitjançant una xerrada per part dels metges de la Seguretat Social per tal de crear consciència i responsabilitat. Es va explicar al personal en quina fase estàvem i quines eren les mesures preventives que havíem d’implementar, i també se’ls van resoldre dubtes per evitar les famoses fake news.
Actualment, Mèxic ha declarat la fase 3. El nombre [el dia 21 d’abril] de casos positius és de 9.501. La propagació va començar lentament, però va augmentant considerablement.

Des del 30 de març les indicacions governamentals són principalment la suspensió d’activitats no essencials. També es fan recomanacions preventives, com el rentat de mans o com el famós “guarde su sana distancia”, d’on va sorgir el personatge Susana Distancia. No hi ha encara declarat un estat d’alarma i, per tant, no és obligatori quedar-se a casa, tot i que una gran majoria de la població ho està fent i una altra part no. A Mèxic serà molt difícil controlar això, perquè és una societat que viu al dia, amb molta economia submergida i gran part de la població sense cap prestació de la Seguretat Social.

La nostra situació personal és bona, no ens podem queixar. Podem continuar anant a treballar (amb totes les mesures esmentades), tot i que les rutines han canviat molt d’ençà que tenim tancat als visitants. Però afortunadament estem bé i només podem prevenir i esperar a veure com es desenvoluparà aquí la pandèmia. Pendents i en comunicació diària amb la nostra família i amics del Penedès, als quals des d’aquí els enviem un missatge d’ànim i esperança”

També et pot interessar

Comentaris