Els allotjaments rurals es preparen per a la reobertura postpandèmia

FOTO: MARIA ROSA FERRÉ
24/04/2020 - 14:42h

Garantir la seguretat dels visitants és un dels principals objectius dels propietaris, que adapten les seves instaŀlacions per aconseguir-ho

Els allotjaments rurals, juntament amb tots els agents del sector turístic, són alguns dels actius que han quedat més tocats amb la pandèmia pel nou coronavirus. Des que es va decretar l’estat d’alarma, aquest tipus d’establiments van haver de tancar portes. Molts tenien reserves fetes fins a finals d’agost, que de mica en mica van caient.

Raimon Olivella, president de Masies del Penedès, tenia coberta gairebé el 70% de la temporada d’estiu abans que esclatés la crisi sanitària. Les darreres setmanes, però, molts clients han anat trucant per anuŀlar les seves estades.

“El que estem vivint és un desastre. Però ara que ja ho tenim clar, el que toca fer és preparar-se per quan arribin els visitants, que arribaran”, assegura Olivella.

Un dels principals objectius amb què treballen els allotjaments és amb el de garantir la seguretat dels turistes en les seves instaŀlacions. “Els allotjaments rurals ho tenim fàcil. Són espais grans, i la majoria ja garanteixen les distàncies entre famílies. Però hem de fer els canvis necessaris per esponjar les zones i perquè la seguretat sigui total”, apunta el president de Masies del Penedès.

Justament, l’amplitud d’aquest tipus d’allotjaments i la situació del Penedès –envoltat de natura– és un dels punts forts que Raimon Olivella confia que atreguin visitants una vegada superada la pandèmia.

“Sabem que els turistes internacionals encara trigaran temps a venir. El que hem de fer ara és atraure els turistes que estan a la vora, i tenim les condicions necessàries per poder-ho fer”, apunta.

Olivella no amaga el seu optimisme, malgrat que és conscient de la gravetat dels fets. “És evident que la situació és dolenta, però estic segur que si podem tornar a obrir, el client nacional el tindrem. Confiem en el món local per sortir d’aquesta situació”, afirma.

Per això Olivella assegura que molts establiments ja s’han començat a avançar a la normativa que la Generalitat està previst que posi sobre la taula per garantir les mesures de seguretat que evitin el contagi del nou coronavirus.

També et pot interessar

Comentaris