25 anys d’hospital

Fotografia de família dels professionals el primer dia de treball al nou hospital
23/04/2020 - 12:10h

Avui fa un quart de segle que es va posar en marxa l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès amb hospitalització, urgències i consultes externes

Aquest dijous, dia de Sant Jordi, fa 25 anys de la posada en marxa de l’actual Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Per a l’ocasió, s’estaven preparant diversos actes de commemoració que s’han ajornat a causa de la pandèmia derivada de la Covid-19.

Enguany, més que mai volen celebrar aquesta data mantenint el compromís de servei a la població, objectiu amb el qual es va posar en marxa aquest centre.

Una mica d’història
Moltes persones treballadores de l’hospital en l’actualitat no van viure aquest esdeveniment. El 22 d’abril de l’any 1995 es va fer el trasllat dels pacients ingressats a l’antic hospital, situat al carrer Sant Pere de Vilafranca, a l’edifici actual.

En aquell moment es va posar en marxa el Servei d’Urgències i la resta de serveis necessaris per a l’atenció continuada. L’endemà es va tancar definitivament l’antic hospital d’aguts, i per això el 23 d’abril, diada de Sant Jordi, s’ha considerat sempre l’aniversari de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

L’any 1995 es va iniciar l’activitat a l’hospital únicament amb les unitats d’hospitalització 1, 2 i 3, el Servei d’Urgències i Consultes Externes. El centre s’ha anat creant a poc a poc, a mesura que han passat els anys s’han incorporat paulatinament noves especialitats i nous serveis, com per exemple la UCSI, l’Hospital de Dia, el TAC… entre d’altres, que són fruit de les ampliacions que s’hi han fet posteriorment.

Amb el pas del temps i les ampliacions d’espai, de la cartera de serveis i de l’equip humà, l’hospital s’ha anat transformant en el que coneixem avui en dia, sempre amb la voluntat de donar el millor servei a la població de l’Alt Penedès.

L’any passat, també durant el mes d’abril, es va iniciar una nova etapa amb la unificació amb el Consorci sanitari del Garraf, constituint el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf.

Enguany, una comissió creada per a l’ocasió estava treballant amb diverses activitats, vinculades amb la població i els professionals, per commemorar aquest 25è aniversari, però l’arribada del Coronavirus SARS-CoV-2 va aturar totes les activitats fins a temps millors, que esperen recuperar ben aviat.

També et pot interessar

Comentaris