Jaume Baltà descobreix en un llibre els pioners de la ciència i la tecnologia a la comarca

22/04/2020 - 19:14h

L’edició, que ha comptat amb el suport del Consell Comarcal, es pot descarregar gratuïtament

Jaume Baltà i Moner ha fet un exhaustiu treball de compilació i recerca per documentar l’obra dels personatges més destacats de la ciència i la tecnologia des del segle XVIII fins a l’actualitat.

El llibre “Personatges de la ciència i la tecnologia al Penedès: segles XVIII-XXI” ha estat editat en format digital per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

L’any 2017 es va publicar una primera versió d’aquest treball de recerca, que ara s’ha ampliat amb més personatges destacats del món de la ciència i la tecnologia de l’Alt Penedès i amb personatges de la comarca del Garraf.

La presentació del llibre en suport paper a la seu del Consell Comarcal estava prevista per a aquest Sant Jordi; aquesta edició en paper es farà igualment, però s’ha hagut de posposar per les mesures de confinament per la coronavirus. Per aquest motiu, s’ha optat per fer-ne la difusió gratuïta de la versió digital, que es pot trobar en aquest enllaç

Molts dels 50 personatges bibliografiats són desconeguts per a la majoria de penedesencs i és sorprenent descobrir el volum de la seva obra i la seva curiositat científica.

També et pot interessar

Comentaris