Sant Jaume dels Domenys recupera dos camins municipals

El camí de Lletger arreglat. (Fotografia: Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys)
22/04/2020 - 17:00h

Són als barris de Lletger i la Torregassa i havien quedat inutilitzats per una manca de manteniment que n’havia fet proliferar la vegetació

L’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys ha arranjat dos camins del municipi que havien quedat inutilitzats per manca de manteniment i la conseqüent proliferació de vegetació.

L’un és al nucli de Lletger i s’agafa al carrer Raval, al costat del pàrquing municipal, per enllaçar fins a la zona de la Roca. S’han recuperat un total de 182 metres retirant la vegetació existent i consolidant el terreny.

Les tasques es van iniciar a finals de l’any passat quan la brigada de la Diputació de Tarragona va retirar tota la vegetació manualment. Tot seguit una empresa d’excavacions del municipi es va encarregar de les tasques de retirada de pedres, anivellació i compactació del camí amb material que l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys va cedir de forma gratuïta, procedent de les obres que va fer la Diputació de Tarragona a la carretera TP-2442 que va al Pla de Manlleu, el passat estiu.

L’altre camí que ja es va recuperar al gener va ser el que transita per darrera del nucli de la Torregassa, amb un tram de 400 metres. Entre d’altres tasques de neteja i anivellament, també es van reconstruir els marges de pedra seca gràcies al grup de voluntaris del Centre Excursionista del Penedès (CEP), que van deixar-los en el seu estat original.

La intenció del consistori domenyenc és ampliar la xarxa de camins municipals amb la recuperació dels que han quedat en desús, per fer-los transitables per al gaudi de les persones que cada cop més els fan servir per passejar a peu o en bicicleta.

Comentaris