Mor als 88 anys el vilafranquí Josep Maria Curto

21/04/2020 - 18:17h

Josep Maria Curto era el voluntari de la Creu Roja més veterà de tota Catalunya, entitat que li va fer un homenatge el 2016

Aquest dimarts ha mort als 88 anys d’edat Josep Maria Curto, que fins al moment era el voluntari de la Creu Roja més veterà de tota Catalunya. Concretament, va entrar a l’entitat el 1950 i, per tant, va dedicar pràcticament tota la seva vida a fer voluntariat.

Aquesta gesta va fer que Creu Roja li fes un homenatge l’any 2016 ja que no és habitual tenir una persona amb més de 80 anys sent voluntària i, molt menys, des de fa tant de temps.

Curto recordava en les entrevistes que se li van fer aleshores com durant pràcticament set dècades de dedicació va tenir temps de fer tota mena de tasques dins de Creu Roja i, també, de viure la gran transformació que ha experimentat l’entitat. En aquest sentit recordava que quan ell va començar ” era un cos auxiliar sanitari militar i, ara, és una ONG”.

Josep Curto Alujas va formar part de la Societat Coral el Penedès “el Coro” durant més de 20 anys formant part de la Junta directiva de l’entitat amb el càrrec de Secretari. Per elecció pròpia va dedicar part del seu temps a treballar de forma completament altruista pel Coro. Durant tots aquests anys va participar en l’organització de tots els actes de l’entitat, i cal fer esment de la seva aportació per tal d’aconseguir la Creu de Sant Jordi l’any 2012 per la Societat Coral el Penedès en el seu 150 aniversari.

Destaca de la seva dedicació i responsabilitat sense esperar res a canvi. Sens dubte el coro ha perdut un dels pilars durant tants anys han contribuït perquè l’entitat continués amb la seva tasca com a coral. El seu compromís personal i continu vers el Coro i els seus cantaires serà recordat per tots els integrants de la coral.

També et pot interessar

Comentaris