Compte enrere per a la remodelació de la carretera C-31 al seu pas per Calafell

La carretera C-31 al seu pas pel municipi de Calafell. (Fotografia: Ajuntament de Calafell)
21/04/2020 - 06:00h

La Generalitat encarrega la redacció del projecte d’una obra llargament esperada al municipi

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha tret a licitació la redacció del projecte per remodelar la travessia de la carretera C-31 al terme municipal de Calafell.

Segons ha informat l’Ajuntament de Calafell, el tram que s’ha de remodelar és el comprés entre la rotonda de la Creu Roja i el límit amb el municipi de Cunit, de tres quilòmetres de longitud. El pressupost de les futures obres rondarà el milió d’euros, mentre que els treballs tècnics previs, que ara s’encarreguen i tenen un termini de redacció de cinc mesos, costaran uns 73.000 euros.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha manifestat que “encara caldrà esperar per veure l’inici de les obres. Ara només es contracta la redacció del projecte. Però és la fase decisiva, perquè la remodelació es farà tal com ara es dibuixi i planifiqui”.

Ferré ha afegit: “Hi estarem molt al damunt, ja que és un projecte clau i estratègic per al municipi”.

L’Ajuntament de Calafell destaca que s’ha reunit en diverses ocasions amb la Generalitat per exposar-li el seu plantejament sobre la remodelació de la travessia, que remarca que no és altre que convertir-la precisament en una travessia urbana i no en una carretera de molts carrils com ara.

Això vol dir un trànsit pacificat i que redueixi molt l’actual volum de vehicles. És una posició que ha d’anar acompanyada de mesures relatives al peatge de l’autopista C-32, diu també el consistori calafellenc.

A més, l’Ajuntament de Calafell reclama que es resolgui la permeabilitat de la C-31 al trànsit de les vies perpendiculars i que es millori l’evacuació de les aigües de pluja. També que es prevegin actuacions de mobilitat en pro dels usuaris més vulnerables de la via pública, els vianants i els ciclistes.

De fet, l’encàrrec que ha fet la Generalitat inclou unes línies de treball que ho reflecteixen. Són aquestes:

1. Pacificació del trànsit en les aproximacions als passos de vianants.

2. Proporcionar zones segures d’espera entre calçada i calçada a les ubicacions de passos de vianants i als voltants de les parades d’autobús.

3. Evitar la permeabilitat de creuament de vianants per mitjana fora dels passos de vianants habilitats, sense oblidar l’aspecte estètic i minimitzant les despeses de manteniment municipal.

4. Assegurar la continuïtat en voreres al llarg de la travessera amb amplada suficient.

5. Donada l’elevada intensitat mitjana diària del trànsit, reforçar l’abalisament general.

6. Condicionar les voreres o carrils laterals del tram, per incorporar un carril bici, tot d’acord amb les previsions municipals de mobilitat dels usuaris vulnerables.

7. S’estudiarà la necessitat de millorar la capa de rodadura amb mescles bituminoses en els trams on es realitzin actuacions en la mateixa.

A més, l’encàrrecde la Generalitat estableix que les solucions projectades han de tenir en compte els actuals problemes en l’evacuació del drenatge transversal en diferents trams de la travessera.

“Finalment, el projecte haurà de tenir en compte que la remodelació es completarà amb la que es farà al veí terme municipal de Cunit”, es conclou des del consistori de Calafell.

També et pot interessar

Comentaris