Som Poble-ERC exigeix responsabilitats per la concentració de musulmans al Vendrell

Els regidors de Som Poble-ERC el dia de la constitució de l’actual consistori del Vendrell.
20/04/2020 - 17:44h

Acusa el govern local d’irresponsable, il·lús i “massa optimista” a l’hora de permetre la celebració de l’acte

El grup municipal de Som Poble-ERC a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell ha emès un comunicat en relació als fets de divendres passat en el qual un grup de musulmans es va saltar el confinament de l’estat d’alarma per la Covid-19.

A la nota diu d’entrada que “tot i que existia una comunicació prèvia de l’activitat a realitzar, és d’una gran irresponsabilitat per part de l’Ajuntament permetre-la sense donar unes pautes clares sobre la correcta manera de fer-ho”.

A continuació, el grup polític que lidera l’oposició vendrellenca diu que el propi decret de l’estat d’alarma pel coronavirus ja preveu mesures per evitar aglomeracions en actes religiosos, però que tanmateix “a la vista dels fets, aquesta premissa no ha estat tinguda en compte en donar l’autorització per aquest esdeveniment”.

“És pecar d’il·lusos o de massa ‘optimistes’ pensar que un fet com el que estaven autoritzant no comportaria una afluència important de persones sense vetllar de forma efectiva pel compliment d’unes rigoroses mesures que evitessin trencar el confinament”, continua el comunicat de Som Poble-ERC, que creu que durant l’acte es va propiciar un possible focus de contagi del coronavirus.

“Des de Som Poble-ERC volem manifestar també la nostra disconformitat davant la irresponsabilitat per part de les persones que se salten el confinament en altres circumstàncies”, continua el grup en el seu comunicat.

En aquest sentit fa referència “també per part de l’Ajuntament del Vendrell, que ha contribuït de manera molt clara a fer-ho”. I cita “sense anar més lluny” un acte protagonitzat per l’alcalde, Kenneth Martínez, el qual “amb un bon grapat de persones, també van saltar-se el confinament per anar a felicitar un aniversari. Totes les persones que hi van participar tampoc complien les mesures de seguretat, ni les limitacions de circulació de persones establert pel decret d’alarma”.

“També s’observen cada dia més persones transitant pel centre del Vendrell, i en aquest sentit volem apel·lar al seny i la responsabilitat de la població”, diu Som Poble-ERC, que insta tothom a “no abaixar la guàrdia davant la pandèmia de la COVID-19. De moment l’única arma efectiva que tenim al nostre abast és la responsabilitat individual com a mètode de protecció col·lectiva, i aquesta mesura es troba per sobre de qualsevol llibertat de culte religiós o de qualsevol altre caire”.

“Des de Som Poble-ERC exigim que s’investiguin les causes que van propiciar l’aglomeració de persones amb la probabilitat que esdevingui un focus de contagi, i que s’aclareixin responsabilitats per l’autorització donada”, continua el grup polític majoritari a l’oposició vendrellenca. “Així mateix, demanarem tota la documentació i els oportuns aclariment a l’alcalde del Vendrell atès que les explicacions exposades en la seva declaració institucional deixen més ombres que llums en relació a aquest esdeveniment”, afegeix.

I des de Som Poble-ERC es conclou: “També volem manifestar el nostre compromís ferm amb l’antifeixisme i l’antiracisme, i no permetrem, de cap de les maneres, que aquest fet s’utilitzi per criminalitzar a cap col·lectiu o comunitat de la nostra vila”.

També et pot interessar

Comentaris