Arriben tensiòmetres i saturadors d’oxigen per a l’ABS Baix Penedès Interior

Lliurament del material als quatre alcaldes de l’ABS Baix Penedès Interior.
20/04/2020 - 15:00h

L’Ajuntament de l’Arboç també ha rebut una màquina de desinfecció amb ozó

El CAP de l’Arboç, seu de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Baix Penedès interior, ha rebut els tensiòmetres i saturadors d’oxigen que han adquirit els quatre ajuntaments de la mateixa ABS i que es lliuraran als pacients que, una vegada donats d’alta després de passar la Covid-19, han de complir amb el període de quarantena posterior a casa seva.

Els ajuntaments dels municipis de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys que des de l’inici de l’entrada de l’estat d’alarma estan col·laborant de forma conjunta amb el CAP de l’Arboç i la Xarxa Sanitària Santa Tecla, configurant l’Àrea Bàsica Sanitària del Baix Penedès interior, remarquen que han facilitat la compra d’aquest material, fent una aportació de 22.000 euros.

El material servirà per a controlar les constants vitals dels pacients i ajudarà a fer un seguiment als professionals sanitaris més adequat.

La voluntat dels quatre ajuntaments és la de col·laborar per mirar de controlar i contenir aquesta pandèmia. “Des del primer moment ens hem posat d’acord per treballar conjuntament amb l’Àrea Bàsica de Salut, la qual des dels 4 ajuntaments es vol agrair l’immens esforç que estan duent a terme”, s’apunta en un comunicat dels quatre consistoris.

Màquina d’ozó per l’Arboç

D’altra banda, una empresa especialitzada de Tarragona ha cedit gratuïtament fins al mes de juliol una màquina d’ozó per a fer desinfeccions d’espais i vehicles oficials de l’Ajuntament de l’Arboç.

Aquesta cessió respon a la voluntat per part de l’empresa a col·laborar en la mesura de les seves possibilitats en la lluita contra la propagació del coronavirus de la Covid-19.

Lliurament de la màquina d’ozó a l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans. (Fotografia: Ajuntament de l’Arboç)

Aquesta màquina genera ozó a partir d’oxigen. L’ozó és un potent desinfectant natural que elimina tot tipus de bacteris, virus, fongs, males olors i àcars de l’ambient sense fer ús de cap tipus de producte químic.

Al sector de la neteja, l’ozó s’empra per a la desinfecció d’hotels, oficines, centres educatius i llars d’infants, i neteges industrials.

Una representant de l’empresa va fer l’entrega en persona a l’alcalde, Joan Sans i a la regidora de Benestar Social i Salut, Montse Pérez, de la màquina cedida.

L’Ajuntament de l’Arboç ha agraït aquesta cessió, i informa que ja s’ha instal·lat de forma permanent a la Residència Hospital Sant Antoni Adad per fer neteges i desinfeccions periòdiques.

També et pot interessar

Comentaris