El Vendrell participarà a l’Any Carner del 2021

Avatar
17/04/2020 - 12:00h

Ho farà amb una exposició a la Fundació Apel·les Fenosa que il·lustra la relació entre el poeta i l’escultor

La Generalitat de Catalunya ha declarat L’ANY CARNER, que se celebrarà fins ben entrat el 2021, en commemoració del 50è aniversari de la mort del príncep dels poetes. El 4 de juny de 1970 Josep Carner moria a Brussel·les, al seu domicili, al carrer Lincoln 64 (al sud de la ciutat, al municipi d’Uccle / Ukkel). L’esdeveniment  desplegarà un gran nombre d’activitat, de tota mena i per a tota mena de públics. Les línies mestres abracen tots els camps literaris que ell va conrear (i també aquells àmbits en què d’altres artistes han situat la seva obra: la cançó, el teatre).

El Vendrell participarà en l’Any Carner amb una exposició a la Fundació Apel·les Fenosa que es presentarà a començaments de l’ any vinent i que il·lustra la relació d’ amistat entre el poeta i l’escultor.  La mostra estarà comissariada per la Fundació Apel·les Fenosa juntament amb el comissari de l’ any Carner, el catedràtic Jaume Coll, i marmessor de Josep Carner.

Fenosa va retratar Carner a París, l’ any 1948. L’ obra va ser feta  al taller de l’escultor el 10 de novembre. El poeta el va correspondre amb un poema excepcional “L’ hamadríade del violí”, basat en l’escultura “ Violoniste”, que Fenosa havia exposat a la Galerie Dubourg dos anys abans.

La Fundació Fenosa conserva tota la correspondència entre Carner i Fenosa, amb documents excepcionals, com el suport que l’escultor va donar a la candidatura de Carner a Premi Nobel de Literatura.

PUBLICITAT

L’exposició es centrarà en aquesta amistat i en l’organització dels Jocs Florals de la Llengua Catalana, celebrats a l’auditori de la Sorbonne de París l’ any 1948, que va presidir Carner i on Nicole Fenosa va ser Reina de les Festes. Amistats comunes, com els escriptors Mercè Rodoreda, Armand Obiols o Josep Palau i Fabre apareixeran en un entorn d’exili i redreçament de la Cultura Catalana.

També et pot interessar

Comentaris