El CCBP distribueix EPIs donats per la Diputació entre els municipis del Baix Penedès

Equips de protecció individual contra la Covid-19. (Fotografia: CCBP)
17/04/2020 - 16:00h

Van destinats a personal d’ajuntaments més petits de 5.000 habitants i del mateix ens comarcal

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) està distribuint Equips de Protecció Individual (EPI) contra el coronavirus de la Covid-19 entre els municipis de fins a 5.000 habitants per equipar el personal dels ajuntaments i del mateix CCBP perquè puguin treballar amb seguretat i amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del món local davant la situació d’emergència sanitària actual.

Aquests equips han estat adquirits per la Diputació de Tarragona i es reparteixen a través del Consell Comarcal del Baix Penedès sense cap cost econòmic. Els equips, que inclouen mascaretes CE (Conformitat Europea), es distribueixen des d’aquest dimecres per tal que en pugui fer ús el personal dels ens locals.

Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha volgut agrair públicament aquesta donació d’EPIS de la Diputació de Tarragona que, segons Sans, dona resposta a les peticions dels ajuntaments i el Consell Comarcal.

Alhora, Joan Sans demana el suport total de la Diputació de Tarragona per ajudar a minimitzar els efectes de la crisi sanitària generada per la Covid-19 a la comarca del Baix Penedès.

La Diputació de Tarragona, de la seva banda, remarca que ha adaptat el conveni quadriennal 2020-2023 amb els consells comarcals de la demarcació precisament per poder avançar-los de manera immediata ajuts socials per fer front al coronavirus.

L’import d’aquesta actuació suposaran, com a mínim, 819.308,70 euros, corresponents al 20% del Programa d’assistències i serveis, “un percentatge que segons estableix el conveni quadriennal ha d’anar destinat a actuacions de caire social”, es remarca des de l’ens provincial.

En total, el Conveni per a la Coordinació, Cooperació i Col·laboració entre la Diputació de Tarragona i els consells comarcals per optimitzar la prestació de serveis municipals fins al 2023 representarà una inversió total d’uns quatre milions d’euros per als ens comarcals.

També et pot interessar

Comentaris